Haradinaj pred EP u karateu: U ovom trenutku treba odvojiti sport od politike

Izvor: BKTV News, 08.Maj.2018, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj pred EP u karateu: U ovom trenutku treba odvojiti sport od politike

Povodom Evropskog šampionata u karateu koje se održava u Novom Sadu i nepoznanica da li će predstavnici Prištine nastupiti na njemu, kosovski premijer Ramuš Haradinaj je izjavio da je učešće kosovskih karatista "vrlo bitna stvar" i da "treba odvojiti sport od politike".

"Znam da je bilo nekih problema oko učešća kosovske reprezentacije i ja sam lično razgovarao sa rukovodstvom saveza. Milslim da je vrlo bitno da naši takmičari učestvuju na Evropskom šampionatu u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Novom Sadu i da imaju iste uslove i tretman, kao i svi ostali. Verujem da u ovom trenutku treba odvojiti sport od politike jer je to vrlo bitno za sve nas", rekao je Haradinaj za RTK na srpskom jeziku.

Prištinski list "Koha ditore" objavio je da će kosovski karatisti sutra doputovati u Novi Sad, ali da još nije poznato da li će i nastupiti na šampionatu Evrope.

Kako se navodi, ekspedicija od ukupno 30 sportista, članova Saveza i novinara, rano ujutro krenuće na put iz Prištine, posle prelaska administartivne linije imaće posebno obezbeđenje, a odluka o takmičenju biće doneta na licu mesta.

Naime, Srbija kao organizator insistira da kosovski karatisti mogu da nastupe samo pod obeležjima Evropske federacije, dok će delegacija kosovskog saveza tražiti da nastupa pod svojom zastavom ili da svi učesnici nastupe bez zastave.

Kako ocenjuju mediji u Prištini nastup kosovskih karatista u Novom Sadu, bez obzira u kojoj formi, biće istorijski jer dosad niko od sportista iz kosovskih selekcija nije nastupio na velikom takmičenju u Srbiji.

Evropsko prvenstvo u karateu održaće se od 10. do 13. maja.

Pod znakom pitanja i EP u karateu: Eventualno učešće kosovskih sportistia u Novom Sadu nagoveštaj novog problema
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj i Tači o karatistima: Neprihvatljiva odluka Beograda

Izvor: RTS, 09.Maj.2018, 10:44

Kosovski predsednik i premijer, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, smatraju neprihvatljivom odluku MUP-a Srbije da se delegaciji kosovskih karatista, kako kažu, zabrani prelazak administrativnog prelaza Merdare i time onemogući njihovo učestvovanje na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu. ...

Nastavak na RTS...

Niski udarac Saveza: Jedan od najboljih karatista Srbije izbačen iz tima pred EP u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 09.Maj.2018

Novosađanin Jovan Simić, višestruki državni prvak i vice-šampion Evrope u kategoriji mlađih seniora, izbačen je iz nacionalnog tima samo tri dana pred početak Evropskog prvenstva u karateu u Novom Sadu...I dok se o prvenstvu u Novom Sadu govori isključivo o tome hoće li takmičari sa Kosova...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.