Bilo je zahteva za oružjem, ali moj odgovor je bio...

Izvor: BKTV News, 20.Jan.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bilo je zahteva za oružjem, ali moj odgovor je bio..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vucicić izjavio je danas da ne može da se saglasi sa svima koje je čuo razgovarajući u Kosovskoj Mitrovici, te poručio da je pre svega i najvažnije, a u najvećem interesu Srba na KiM da se sačuva mir. 

"Ne mislim da ste protiv toga, ali kažem da ništa drugo nije potrebnije u ovom trenutku od mira i ostanka i opstanka na našim ognjištima"; rekao je Vučić obraćajući se nakon sastanka s političkim i privrednim predstavnicima Srba u Kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Mitrovici.

Kako je naveo, razgovarali su o životnim problemima i neophodnom jedinstvu, većem poverenju i poštovanju među Srbija "i ovde i na severu i svuda".

Razgovori su, kaže, bili teški, vođeni u atmosferi užasa posle stravičnog zločina, ubistva Olivera Ivanovića i ticali su se više tema, od sporvođena Briselskog sporazuma, pa do zahteva da Srbija da oružje, ali da je njegov odgovor bio da se nada da Srbija pomogne u davanju novca za vrtiće, škole, zdravstvene ustanove…

Vučić: Nije važno ime Oliverovog ubice, ali prema počiniocima i nalogodavcima bez milosti!

"Rekao sam i Milanu Ivanoviću da vidimo šta još mozemo da učinimo za KBC u Mitrovici”, rekao je Vučić.

FOTO: Tanjug/Zoran Žestić

On je poručio da je dogovoreno i da Srbija ove i naredne godine finaasira šest miliona evra za vodovod koji nedostaje u Mitrovici, Zvečanu I Zubinom Potoku.

"To je dobra vest za tri severne kosovske opštine, a razgovarali smo i o drugim projektima, o primedbama koje su imali vaspitači za to da se na njih ne odnosi povećanje plata, o putevima…", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je lično uputio poziv na sastanak svima, ne samo ljudima iz vlasti, već i iz opozicije, svim odbornicima bez obzira na to kojoj stranci pripadaju i zahvalio što su se odazvali svi koji na bilo koji način odlučuju na severu Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas na Kosovu i Metohiji, a posetu je započeo obilaskom manastira Banjska, a sva dešavanja sa ovog događaja možete pratiti UŽIVO OVDE.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.