Ban Ki Mun poziva Prištinu i Beograd da reše probleme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2011, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki Mun poziva Prištinu i Beograd da reše probleme

BERN -

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao je danas Prištinu i Beograd da dijalogom reše probleme, posebno na administrativnim prelazima na severu Kosova.

"Sastao sam se sa predstavnicima dve vlade tokom poslednje Generalne skupštine UN i rekao sam im da treba rešiti sva otvorena pitanja", rekao je Ban Ki Mun na konferenciji za novinare u Bernu.

Generalni sekretar UN je kazao da je "neprihvatljivo da granica bude blokirana", dodajući međutim da je svestan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je reč o višegodišnjem sukobu.

Ban Ki Mun je kazao da je potrebno razgovarati i kroz dijalog pronaći rešenje tog "istorijskog i političkog" problema.

Srbi na severu Kosova ne priznaju prištinske vlasti i odbijaju da one kontrolišu administrativne prelaze sa Srbijom, Jarinje i Brnjak, pa su u septembru postavili barikade.

Nakon sukoba Srba i Kfora prošlog meseca, obustavljen je dijalog Beograd-Priština.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ban Ki Mun poziva Prištinu i Beograd da reše probleme

Izvor: EMportal, 17.Okt.2011

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun pozvao Prištinu i Beograd da dijalogom reše probleme, posebno na administrativnim prelazima na severu Kosova.

Nastavak na EMportal...

Dijalogom do rešenja za Kosovo

Izvor: RTS, 17.Okt.2011

Potrebno je razgovarati i kroz dijalog pronaći rešenje istorijskog i političkog problema na Kosovu, rekao Ban Kimun. Generalni sekretar UN smatra da je sporazum Izrala i Palestinaca "korak ka miru"...Generalni sekretar UN Ban Kimun pozvao je Prištinu i Beograd da dijalogom reše probleme, posebno...

Nastavak na RTS...

Ban Ki Mun ima razumijevanja za demonstrante sa Vol strita

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2011

BERN- Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun izjavio je danas u Bernu da ima razumijevanja za to što se njujorški pokret "Okupirajte Vol strit" širi, s obzirom na uznemirenost koju izaziva finansijska kriza u svijetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.