Golišave Merlinka i Pamela na prodaju

Izvor: S media, 08.Nov.2010, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golišave Merlinka i Pamela na prodaju

Na aukciji koji će 8.decembra napraviti kuća “Kristi” u Londonu, pod nazivom “Godina zeca” biće ponuđena 125 umetnička predmeta, vezanih za slavni muški magazin “Plejboj".

Osnivač “Plejboja” Hju Hefner smatra da su aukcije umetničkih predmeta njegove kuće pomogle da se njegov rad još više poštuje. Kupcima ovih raritetnih predmeta, biće ponuđena raznovsna umetnička dela od fotografija Merlin >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Monro koja se prva obnažila za duplericu “Plejboja” do originalne slike Salvadora Dalija koja je godinama ukrašavala Hefnerovu spavaću sobu.

U ponudi je oko osamdeset fotografija, dvadeset i četiri crtana filma i dvadesetak umetničkih predmeta i slika, koji su na različite načine vezani za istoriju legendarnog muškog magazina.

Osamdeset četvorogodišnji vlasnik “plejboja” Hu Hefner, izjavio je medijima povodom predstojeće aukcije da je “Plejboj” pomogao modernoj umetnosti da se komercijalizuje. Hefner smatra da je “Plejboj” pomogao da se liberalizuje svest publike u SAD, a potom i da se erotska umetnost podigne na viši nivo.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.