Playboy
Playboy

Plejboj novine su nastale 1953. godine a za njegovog idejnog tvorca smatra se Hju Hefner, nekadašnji novinar i menadžer.
On je imao ideju da napravi novine za muškarce, koje bi pored prikazivanja slika o ženama sa veoma malo odeće na sebi imale i raznorazni sadržaj, savete i tekstualne članke. Plejboj je najpoznatiji muški magazin na svetu. I danas je Hju Hefner uz pomoć mnogo novinara i modela glavni i odgovorni urednik časopisa. Plejboj je u Srbiji počeo da izlazi 2004. godine i stavio se u poziciju magazina za uspešne muškarce sa stilom, sklone hedonizmu, avanturama, i kvalitetnom životu.

Na naslovnoj strani prvog broja nalazila se slika Merilin Monro, a ubrzo je kreiran i do dan danas poznati logo brenda. U šezdesetim godinama su ove novine dobijale negativne kritike jer su u sebi nosile slike obnaženih i golih devojaka a nije se vodilo računa o kvalitetu tekstova i o čemu se piše. Kao reakciju na ovu kritiku Hju Hefner je osnovao i formirao novu filozofiju Plejboja, koji je naglašavao važnost slobodnog mišljenja i govora. Od samog nastanka ove novine su se uvek odnosile liberalno prema politici, a urednici su uvek vodili računa o tome da sadržaj časopisa uvek bude šarenolik.

Nakon formiranja poznatih Plejboj klubova i kupovine Plejboj vile 1999. godine ovaj brend se oprobao i u svetu mode sa svojom kolekcijom veselog, seksi, čipkanog i udobnog donjeg veša. Prva linija parfema lansirana je i izašla na tržište 2008. godine i bila je namenjena za mlade. Parfem Plej it Lovli bio je namenjen za stidljive ali ženstvene i pametne devojke i žene sa cvetnom voćnom kombinacijom mirisa. Parfem Plej it seksi je činio maturantkinje neodoljivima zahvaljujući kombinaciji mandarine, jasmina i crvenog grejpa. Muški parfemi su nastali malo kasnije i predstavljali su mladalačke kreacije sastavljenih od velikog broja sastojaka.

Parfem za muškarce Holivud je predstavljao osvežavajuću romantičnu kombinaciju mirisa mandarine, majčine dušice, jasmina, ruže, bergamota, lavande, vetivera, mošusa, vanile i sandalovine. Super Plejboj za Njega je bio malo ozbiljniji miris, ali veoma senzualan, zahvaljujući kombinaciji mirisa jabuke, bibera, cimeta, ananasa, lavande, pačuija i drvenih mirisa. Brend Plejboj se uvek trudio da ostane veran svojoj filozofiji usmeravajući se prvenstveno na muško ženske odnose. U njihovoj kolekciji se nalaze parfemi i mirisi za svaku etapu tih veza počev od zaljubljivanja pa sve do velike prave ljubavi. Plejboj je i dalje najprodavaniji muški magazin na svetu, američko izdanje se prodaje svakog meseca u gotovo tri miliona primeraka, a postoji još i dvadeset pet internacionalnih izdanja.

Ovaj časopis je odigrao ključnu ulogu u seksualnoj revoluciji šezdesetih godina. Časopis je počeo da izlazi sa provokativnim tekstovima i golišavim duplericama, da bi vremenom prerastao u pravi muški globalni brend i trend. Najbolja maskota politike je sam vlasnik koji promoviše magazin, izgradio je ogromnu vilu i u nju uselio gomilu zgodnih devojaka koje zabavljaju gazdu i goste na velikim žurkama koje se održavaju. Hju Hefner se uvek trudi da magazin ponudi zanimljive tekstove, tako da za Plejboj uvek pišu poznati novinari i prvoklasni književnici.
Prva u nizu koja se slikala za srpski časopis Plejboj je bila voditeljka Olivera Kovačević koja je probila led i napravila set provokativnih fotografija. Posle nje na naslovnim stranama našle su se poznate dame iz sveta muzike, glume, i sporta.

Među njima su i: pevačica Ceca Ražnatović, voditeljka Rada Radenović, glumica Marija Jakšić, Katarina Žutić, starlete Nives Celzijus, Stanija, Soraja Vučelić, voditeljka Suzana Mančić i mnoge druge žene iz sveta estrade.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Važila je za NAJLEPŠU ZVEZDU GRANDA, zavela poznatog sportistu, SLIKALA SE ZA "PLEJBOJ", pa nestala iz javnosti: Evo kako danas izgleda i ČIME SE BAVI

Pevačica Jelena Jovanović važila je za najlepšu takmičarku Zvezda Granda ikada. U takmičenju se pojavila 2008. godine, a iako je slovila za izvrsno talentovanu pevačicu, nije stigla do finala.

Izvor: Blic, 16.Mar.2024, 11:38

Detaljnije >>

Dikaprio se pretvara u Hefnera

Kristal Hefner, supruga pokojnog Hjua Hefnera koji je bio poznat po magazinu „Playboy“ i ljubavi prema puno mlađim ženama, nazvala je Leonarda Dikaprija "novim Hefom“.

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2024, 08:02

Detaljnije >>

Prvi put u istoriji Plejboja naslovnicu krasi devojka nastala pomoću veštačke inteligencije FOTO

Prvi put u istoriji "Plejboja" naslovnicu krasi devojka nastala pomoću veštačke inteligencije FOTO

Na naslovnici muškog magazina "Plejboj" po prvi put u istoriji se našla devojka napravljena pomoću veštačke inteligencije (AI).. Meksičko izdanje "Plejboja" predstavilo je Samantu Everli, 23-godišnju devojku sa plavom kosom i plavim očima, koja u datom trenutku ima društvene mreže i armiju pratilaca. Fotografije najnovijeg izdanja gorepomenutog magazina objavljene su na Instagramu. "Po prvi put u svetu i u istoriji Plejboja, stigla je naslovnica martovskog...

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 18:44

Detaljnije >>

"POPULARNOST JOJ RASTE KAO POŽAR" Na naslovnici meksičkog Plejboja je Samanta, ali ona nije "OBIČNA DEVOJKA" (VIDEO)

Na naslovnici meksičkog izdanja časopisa "Plejboj" prvi put u istoriji pojavila se fotografija devojke koja je napravljena korišćenjem veštačke inteligencije (AI).

Izvor: Blic, 05.Mar.2024

Detaljnije >>

Na naslovnici Plejboja prvi put djevojka koju je stvorila vještačka inteligencija

Na naslovnici meksičkog izdanja časopisa Plejboj prvi put u istoriji pojavila se fotografija djevojke koja je nastala uz pomoć vještačke inteligencije (AI).

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2024

Detaljnije >>

 Dikaprio je PREVIŠE STAR I PREVIŠE UVRNUT Plejboj zečica otkriva JEZIVE NAVIKE glumca U KREVETU

''Dikaprio je PREVIŠE STAR I PREVIŠE UVRNUT'' Plejboj zečica otkriva JEZIVE NAVIKE glumca U KREVETU

Hieke Konings, 22-godišnji model, javno govori o glumčevim najintimnijim tjanama i on sigurno neće biti srećan povodom toga.. Hieke Konings, holandska ''Plejboj'' manekenka otkriva, ne toliko sočne, tajne o tome kakav je doživljaj biti sa legendarnim glumcem Leonardom Dikapriom. San mnogih žena - počinje da zvuči više kao košmar, po njenim rečima. Naime, tokom izlaska u jednom od najekskluzivnijih klubova u Los Anđelesu, manekenki je prišao Dikapriov...

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 14:31

Detaljnije >>

Plejbojeva zečica otkrila bizarne seksualne fetiše Leonarda Dikaprija

Plejbojeva zečica otkrila bizarne seksualne fetiše Leonarda Dikaprija

Plejbojev model Hajk Konings, koja ima 22 godine, ocrnila je Leonarda Dikaprija, nakon što se ljubila sa njim u noćnom izlasku u Los Anđelesu.. Ona je istakla da je koketirala sa holivudskom zvezdom (49) u noćnom klubu u koji možete da uđete samo uz pozivnicu, ali ga je opisala kao "previše čudnog i prestarog", piše Dejli mejl (Daily Mail). Nakon što se pojavila na naslovnoj strani magazina "Dač" (Dutch), prisetila se noći u kojoj je upoznala oskarovca.

Izvor: B92, 01.Mar.2024

Detaljnije >>