Playboy
Playboy

Plejboj novine su nastale 1953. godine a za njegovog idejnog tvorca smatra se Hju Hefner, nekadašnji novinar i menadžer.
On je imao ideju da napravi novine za muškarce, koje bi pored prikazivanja slika o ženama sa veoma malo odeće na sebi imale i raznorazni sadržaj, savete i tekstualne članke. Plejboj je najpoznatiji muški magazin na svetu. I danas je Hju Hefner uz pomoć mnogo novinara i modela glavni i odgovorni urednik časopisa. Plejboj je u Srbiji počeo da izlazi 2004. godine i stavio se u poziciju magazina za uspešne muškarce sa stilom, sklone hedonizmu, avanturama, i kvalitetnom životu.

Na naslovnoj strani prvog broja nalazila se slika Merilin Monro, a ubrzo je kreiran i do dan danas poznati logo brenda. U šezdesetim godinama su ove novine dobijale negativne kritike jer su u sebi nosile slike obnaženih i golih devojaka a nije se vodilo računa o kvalitetu tekstova i o čemu se piše. Kao reakciju na ovu kritiku Hju Hefner je osnovao i formirao novu filozofiju Plejboja, koji je naglašavao važnost slobodnog mišljenja i govora. Od samog nastanka ove novine su se uvek odnosile liberalno prema politici, a urednici su uvek vodili računa o tome da sadržaj časopisa uvek bude šarenolik.

Nakon formiranja poznatih Plejboj klubova i kupovine Plejboj vile 1999. godine ovaj brend se oprobao i u svetu mode sa svojom kolekcijom veselog, seksi, čipkanog i udobnog donjeg veša. Prva linija parfema lansirana je i izašla na tržište 2008. godine i bila je namenjena za mlade. Parfem Plej it Lovli bio je namenjen za stidljive ali ženstvene i pametne devojke i žene sa cvetnom voćnom kombinacijom mirisa. Parfem Plej it seksi je činio maturantkinje neodoljivima zahvaljujući kombinaciji mandarine, jasmina i crvenog grejpa. Muški parfemi su nastali malo kasnije i predstavljali su mladalačke kreacije sastavljenih od velikog broja sastojaka.

Parfem za muškarce Holivud je predstavljao osvežavajuću romantičnu kombinaciju mirisa mandarine, majčine dušice, jasmina, ruže, bergamota, lavande, vetivera, mošusa, vanile i sandalovine. Super Plejboj za Njega je bio malo ozbiljniji miris, ali veoma senzualan, zahvaljujući kombinaciji mirisa jabuke, bibera, cimeta, ananasa, lavande, pačuija i drvenih mirisa. Brend Plejboj se uvek trudio da ostane veran svojoj filozofiji usmeravajući se prvenstveno na muško ženske odnose. U njihovoj kolekciji se nalaze parfemi i mirisi za svaku etapu tih veza počev od zaljubljivanja pa sve do velike prave ljubavi. Plejboj je i dalje najprodavaniji muški magazin na svetu, američko izdanje se prodaje svakog meseca u gotovo tri miliona primeraka, a postoji još i dvadeset pet internacionalnih izdanja.

Ovaj časopis je odigrao ključnu ulogu u seksualnoj revoluciji šezdesetih godina. Časopis je počeo da izlazi sa provokativnim tekstovima i golišavim duplericama, da bi vremenom prerastao u pravi muški globalni brend i trend. Najbolja maskota politike je sam vlasnik koji promoviše magazin, izgradio je ogromnu vilu i u nju uselio gomilu zgodnih devojaka koje zabavljaju gazdu i goste na velikim žurkama koje se održavaju. Hju Hefner se uvek trudi da magazin ponudi zanimljive tekstove, tako da za Plejboj uvek pišu poznati novinari i prvoklasni književnici.
Prva u nizu koja se slikala za srpski časopis Plejboj je bila voditeljka Olivera Kovačević koja je probila led i napravila set provokativnih fotografija. Posle nje na naslovnim stranama našle su se poznate dame iz sveta muzike, glume, i sporta.

Među njima su i: pevačica Ceca Ražnatović, voditeljka Rada Radenović, glumica Marija Jakšić, Katarina Žutić, starlete Nives Celzijus, Stanija, Soraja Vučelić, voditeljka Suzana Mančić i mnoge druge žene iz sveta estrade.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 10:38

OGLASIO SE ITALIJANSKI "PLEJBOJ DEKA" NAKON VAKCINACIJE: Evo šta je poručio Srbiji! (VIDEO)

OGLASIO SE ITALIJANSKI PLEJBOJ DEKA NAKON VAKCINACIJE: Evo šta je poručio Srbiji! (VIDEO)

Bio je iskren.... Popularni italijanski milioner i miljenik žena, Đanluka Vaki (52), poznat i kao "Plejboj deka", vakcinisao se nedavno na beogradskom sajmu. Đanluka je u Beograd stigao privatnim letom, samo zbog vakcinacije, a za nekoliko nedelja će ponovo doći kako bi primio i drugu dozu. On se obratio Srbiji putem svog Instagrama,...

Detaljnije >>

Izvor: Luftika.rs, 12.Maj.2021, 18:11

Italijanski milioner i plejboj u Srbiji na vakcini – kako drugačije nego bez majice

Italijanski milioner popularan na Instagramu i prepoznatljiv po svom izgledu i đuskanju, Đanluka Vaki (52), vakcinisao se danas u Srbiji, na Beogradskom sajmu. Đanluka je u Beograd doputovao privatnim letom samo zbog vakcinacije. Italijan će ponovo će doći u Srbiju, gde će se, takođe, u našoj prestonici i revakcinisati za tri nedelje. U svom maniru, nije propustio da napravi šou pa se italijanski milioner vakcinisao bez majice, vidno dorbo raspoložen i nasmejan. Đanluki je beogradski...

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 12.Maj.2021

(VIDEO) "Od ovog trenutka počinjem da živim punim plućima" SNIMAK SA SAJMA TOKOM VAKCINACIJE italijanskog "Plejboj deke"

Đanluka Vaki, italijanski milioner danas se u Beogradu vakcinisao protiv korona virusa, a nakon toga se javno zahvalio Srbiji.

Detaljnije >>

Izvor: B92, 12.Maj.2021

Došao bez 28 godina mlađe partnerke? "Plejboj deka" se vakcinisao u Beogradu

Došao bez 28 godina mlađe partnerke? Plejboj deka se vakcinisao u Beogradu

Popularni italijanski milioner i miljenik žena, Đanluka Vaki (52), poznat i kao deka plejboj, vakcinisao se danas u Srbiji, na Beogradskom sajmu.. Đanluka je u Beograd stigao privatnim letom, a došao je samo zbog vakcinacije. Italijanski plejboj ponovo će doći u Srbiju, gde će se, takođe, u našoj prestonici i revakcinisati za tri nedelje. Na radost mnogih dama širom sveta, italijanski milioner se vakcinisao bez majice, a bio je vidno raspoložen i nasmejan.

Detaljnije >>

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021

Italijanski milioner i miljenik žena vakcinisan u Beogradu! Skinuo se do pola pred medicinskom sestrom (FOTO)

Italijanski milioner i miljenik žena vakcinisan u Beogradu! Skinuo se do pola pred medicinskom sestrom (FOTO)

Stigao privatnim avionom.. Popularni italijanski milioner i miljenik žena, Đanluka Vaki (52), vakcinisao se danas u Srbiji, na Beogradskom sajmu. Đanluka je u Beograd stigao privatnim letom, a došao je samo zbog vakcinacije. Italijanski plejboj ponovo će doći u Srbiju, gde će se, takođe, u našoj prestonici i revakcinisati za tri nedelje. Na radost mnogih dama širom sveta, italijanski milioner se vakcinisao bez majice, a bio je vidno raspoložen i nasmejan....

Detaljnije >>

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2021

"Plejboj deka" sletio privatnim avionom, skinuo se nasred Sajma

Poznati italijanski milioner Đanluka Vaki, koji je nedavno postao otac u 54. godini, vakcinisao se danas u Srbiji, na Beogradskom sajmu.

Detaljnije >>

Izvor: Blic, 12.Maj.2021

Italijanski "Plejboj deka" se VAKCINISAO U BEOGRADU Pojavio se na Sajmu, bez majice i sa osmehom

Popularni italijanski milioner i miljenik žena, Đanluka Vaki (52), poznat i kao "Plejboj deka", danas se u Srbiji, na Beogradskom sajmu, vakcinisao protiv korona virusa.

Detaljnije >>