Playboy
Playboy

Plejboj novine su nastale 1953. godine a za njegovog idejnog tvorca smatra se Hju Hefner, nekadašnji novinar i menadžer.
On je imao ideju da napravi novine za muškarce, koje bi pored prikazivanja slika o ženama sa veoma malo odeće na sebi imale i raznorazni sadržaj, savete i tekstualne članke. Plejboj je najpoznatiji muški magazin na svetu. I danas je Hju Hefner uz pomoć mnogo novinara i modela glavni i odgovorni urednik časopisa. Plejboj je u Srbiji počeo da izlazi 2004. godine i stavio se u poziciju magazina za uspešne muškarce sa stilom, sklone hedonizmu, avanturama, i kvalitetnom životu.

Na naslovnoj strani prvog broja nalazila se slika Merilin Monro, a ubrzo je kreiran i do dan danas poznati logo brenda. U šezdesetim godinama su ove novine dobijale negativne kritike jer su u sebi nosile slike obnaženih i golih devojaka a nije se vodilo računa o kvalitetu tekstova i o čemu se piše. Kao reakciju na ovu kritiku Hju Hefner je osnovao i formirao novu filozofiju Plejboja, koji je naglašavao važnost slobodnog mišljenja i govora. Od samog nastanka ove novine su se uvek odnosile liberalno prema politici, a urednici su uvek vodili računa o tome da sadržaj časopisa uvek bude šarenolik.

Nakon formiranja poznatih Plejboj klubova i kupovine Plejboj vile 1999. godine ovaj brend se oprobao i u svetu mode sa svojom kolekcijom veselog, seksi, čipkanog i udobnog donjeg veša. Prva linija parfema lansirana je i izašla na tržište 2008. godine i bila je namenjena za mlade. Parfem Plej it Lovli bio je namenjen za stidljive ali ženstvene i pametne devojke i žene sa cvetnom voćnom kombinacijom mirisa. Parfem Plej it seksi je činio maturantkinje neodoljivima zahvaljujući kombinaciji mandarine, jasmina i crvenog grejpa. Muški parfemi su nastali malo kasnije i predstavljali su mladalačke kreacije sastavljenih od velikog broja sastojaka.

Parfem za muškarce Holivud je predstavljao osvežavajuću romantičnu kombinaciju mirisa mandarine, majčine dušice, jasmina, ruže, bergamota, lavande, vetivera, mošusa, vanile i sandalovine. Super Plejboj za Njega je bio malo ozbiljniji miris, ali veoma senzualan, zahvaljujući kombinaciji mirisa jabuke, bibera, cimeta, ananasa, lavande, pačuija i drvenih mirisa. Brend Plejboj se uvek trudio da ostane veran svojoj filozofiji usmeravajući se prvenstveno na muško ženske odnose. U njihovoj kolekciji se nalaze parfemi i mirisi za svaku etapu tih veza počev od zaljubljivanja pa sve do velike prave ljubavi. Plejboj je i dalje najprodavaniji muški magazin na svetu, američko izdanje se prodaje svakog meseca u gotovo tri miliona primeraka, a postoji još i dvadeset pet internacionalnih izdanja.

Ovaj časopis je odigrao ključnu ulogu u seksualnoj revoluciji šezdesetih godina. Časopis je počeo da izlazi sa provokativnim tekstovima i golišavim duplericama, da bi vremenom prerastao u pravi muški globalni brend i trend. Najbolja maskota politike je sam vlasnik koji promoviše magazin, izgradio je ogromnu vilu i u nju uselio gomilu zgodnih devojaka koje zabavljaju gazdu i goste na velikim žurkama koje se održavaju. Hju Hefner se uvek trudi da magazin ponudi zanimljive tekstove, tako da za Plejboj uvek pišu poznati novinari i prvoklasni književnici.
Prva u nizu koja se slikala za srpski časopis Plejboj je bila voditeljka Olivera Kovačević koja je probila led i napravila set provokativnih fotografija. Posle nje na naslovnim stranama našle su se poznate dame iz sveta muzike, glume, i sporta.

Među njima su i: pevačica Ceca Ražnatović, voditeljka Rada Radenović, glumica Marija Jakšić, Katarina Žutić, starlete Nives Celzijus, Stanija, Soraja Vučelić, voditeljka Suzana Mančić i mnoge druge žene iz sveta estrade.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 Dikaprio je PREVIŠE STAR I PREVIŠE UVRNUT Plejboj zečica otkriva JEZIVE NAVIKE glumca U KREVETU

''Dikaprio je PREVIŠE STAR I PREVIŠE UVRNUT'' Plejboj zečica otkriva JEZIVE NAVIKE glumca U KREVETU

Hieke Konings, 22-godišnji model, javno govori o glumčevim najintimnijim tjanama i on sigurno neće biti srećan povodom toga.

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2024, 04:17

Detaljnije >>

Važila je za NAJLEPŠU ZVEZDU GRANDA, zavela poznatog sportistu, SLIKALA SE ZA "PLEJBOJ", pa nestala iz javnosti: Evo kako danas izgleda i ČIME SE BAVI

Pevačica Jelena Jovanović važila je za najlepšu takmičarku Zvezda Granda ikada. U takmičenju se pojavila 2008. godine, a iako je slovila za izvrsno talentovanu pevačicu, nije stigla do finala.

Izvor: Blic, 16.Mar.2024, 11:38

Detaljnije >>

Dikaprio se pretvara u Hefnera

Kristal Hefner, supruga pokojnog Hjua Hefnera koji je bio poznat po magazinu „Playboy“ i ljubavi prema puno mlađim ženama, nazvala je Leonarda Dikaprija "novim Hefom“.

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2024, 08:02

Detaljnije >>

Prvi put u istoriji Plejboja naslovnicu krasi devojka nastala pomoću veštačke inteligencije FOTO

Prvi put u istoriji "Plejboja" naslovnicu krasi devojka nastala pomoću veštačke inteligencije FOTO

Na naslovnici muškog magazina "Plejboj" po prvi put u istoriji se našla devojka napravljena pomoću veštačke inteligencije (AI).. Meksičko izdanje "Plejboja" predstavilo je Samantu Everli, 23-godišnju devojku sa plavom kosom i plavim očima, koja u datom trenutku ima društvene mreže i armiju pratilaca. Fotografije najnovijeg izdanja gorepomenutog magazina objavljene su na Instagramu. "Po prvi put u svetu i u istoriji Plejboja, stigla je naslovnica martovskog...

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 18:44

Detaljnije >>

"POPULARNOST JOJ RASTE KAO POŽAR" Na naslovnici meksičkog Plejboja je Samanta, ali ona nije "OBIČNA DEVOJKA" (VIDEO)

Na naslovnici meksičkog izdanja časopisa "Plejboj" prvi put u istoriji pojavila se fotografija devojke koja je napravljena korišćenjem veštačke inteligencije (AI).

Izvor: Blic, 05.Mar.2024

Detaljnije >>

Na naslovnici Plejboja prvi put djevojka koju je stvorila vještačka inteligencija

Na naslovnici meksičkog izdanja časopisa Plejboj prvi put u istoriji pojavila se fotografija djevojke koja je nastala uz pomoć vještačke inteligencije (AI).

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2024

Detaljnije >>

 Dikaprio je PREVIŠE STAR I PREVIŠE UVRNUT Plejboj zečica otkriva JEZIVE NAVIKE glumca U KREVETU

''Dikaprio je PREVIŠE STAR I PREVIŠE UVRNUT'' Plejboj zečica otkriva JEZIVE NAVIKE glumca U KREVETU

Hieke Konings, 22-godišnji model, javno govori o glumčevim najintimnijim tjanama i on sigurno neće biti srećan povodom toga.. Hieke Konings, holandska ''Plejboj'' manekenka otkriva, ne toliko sočne, tajne o tome kakav je doživljaj biti sa legendarnim glumcem Leonardom Dikapriom. San mnogih žena - počinje da zvuči više kao košmar, po njenim rečima. Naime, tokom izlaska u jednom od najekskluzivnijih klubova u Los Anđelesu, manekenki je prišao Dikapriov...

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 14:31

Detaljnije >>