Žene kupuju u skladu sa navikama iz praistorije

Izvor: Vesti-online.com, 05.Dec.2009, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene kupuju u skladu sa navikama iz praistorije

Razlog zbog kojeg žene obožavaju provoditi sate i sate u kupovini dok su muškarci najsrećniji kad uskoče u radnju, kupe ono što baš moraju i pobegnu na pivo, leži u našoj praistoriji, otkrili su naučnici. Vreme pećinskog čoveka kad su žene bile sakupljači, a muškarci lovci trajno nas je obeležilo, tvrde naučnici.

Žene su provodile dane sakupljajući i birajući hranu, a muškarci su bili lovci. To znači da su unapred planirali koju će životinju tražiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odlazili u šumu, i ako imaju sreće vraćali se s plenom.

Kao što su nekada lovili - muškarci danas kupuju. “Uslikaju” svoj plen, uđu, kupe i nestanu. Žene s druge strane satima (danima) traže pravi ulov. Bilo za sebe, dete, kuću, jer su i nekada provodile celu večnost pokušavajući da pronađu najbolje plodove.

Ovo neobično istraživanje je sproveo profesor Daniel Kruger sa Univerziteta Mičigen pošto je s prijateljima proveo zimske praznike putujući Evropom. Gde god bi došli, žene su prvo želele da odu u šoping.

“Mi muškarci to jednostavno nismo mogli da razumemo. Međutim, to nije tako neshvatljivo ako se ima na umu ženska sakupljačka istorija: kad god se nađu u nekom novom području, odmah žele istražiti okolinu i pronaći gde se nalazi najbolja hrana”, rekao je profesor i tako objasnio kako je ženski šoping danas kopija čistog poriva za preživljavanje.

Uz to, žene su u doba dok su ljudi bili pećinski morale biti vrlo vešte u biranju plodova. Ako bi izabrale pogrešnu bobicu ili plod mogle su pobiti celu porodicu. Zato, ako imate osećaj da vaša supruga čitavu večnost bira između 30 vrsta žitarica ili se ne može danima odlučiti između rozeg i boja kajsije ruža za usne, znajte da je to jednostavno duboko ukorenjeno u njenoj psihi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.