Usred Minhena, na Oktoberfestu trešti Kaljinka - u publici trans VIDEO

Izvor: B92, 02.Okt.2022, 23:57

Usred Minhena, na Oktoberfestu trešti "Kaljinka" - u publici trans VIDEO

U Nemačkoj se održava Oktobarfest, manifestacija posvećena pivu.

Posle više od dve godine koliko traje borba protiv virusa kovid 19, ovo je prvi put da se vratila atmosfera od ranijih godina. Organizatoriji su zadovoljni posetom, iako poseta nije ni približna onoj u 2019. godini.

Broj je znatno manji od milion ljudi koji su festival piva posetili 2019. u vreme poslednjeg Oktoberfesta koji je održan pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pandemije koronavirusa.

Na društvenim mrežama se deli snimak iz jednog kutka festivala kada se pevala popularna ruska pesma.

Veselu atmosferu u najvećoj pivnici u Minhenu tokom čuvenog Oktobarfesta začinila je dodatno čuvena ruska pesma "Kaljinka".

Posetioci festivala i ljubitelji piva su bili oduševljeni kada je pevač gromoglasno zapevao prepoznatljivu rusku melodiju, narod je zapevao, zaigrao i aplaudirao uz ritam pesme.

Inače, već mesec dana se širom Nemačke održavaju masovni protesti protiv režima, energetske krize i poskupljenja uzrokovanih zapadnim sankcijama Rusiji, a demonstranti u znak pobune mašu ruskim zastavama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.