Usred Minhena, na Oktoberfestu trešti "Kaljinka" - u publici trans VIDEO

U Nemačkoj se održava Oktobarfest, manifestacija posvećena pivu.

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2022.

23:53

Usred Minhena, na Oktoberfestu trešti
Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Posle više od dve godine koliko traje borba protiv virusa kovid 19, ovo je prvi put da se vratila atmosfera od ranijih godina. Organizatoriji su zadovoljni posetom, iako poseta nije ni približna onoj u 2019. godini.

Broj je znatno manji od milion ljudi koji su festival piva posetili 2019. u vreme poslednjeg Oktoberfesta koji je održan pre pandemije koronavirusa.

Na društvenim mrežama se deli snimak iz jednog kutka festivala kada se pevala popularna ruska pesma.

Veselu atmosferu u najvećoj pivnici u Minhenu tokom čuvenog Oktobarfesta začinila je dodatno čuvena ruska pesma "Kaljinka".

Posetioci festivala i ljubitelji piva su bili oduševljeni kada je pevač gromoglasno zapevao prepoznatljivu rusku melodiju, narod je zapevao, zaigrao i aplaudirao uz ritam pesme. Inače, već mesec dana se širom Nemačke održavaju masovni protesti protiv režima, energetske krize i poskupljenja uzrokovanih zapadnim sankcijama Rusiji, a demonstranti u znak pobune mašu ruskim zastavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: