Uspešna akcija Zaječarskog piva: Počinje gradnja Zanatskog centra u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2021, 10:20

Uspešna akcija "Zaječarskog piva": Počinje gradnja Zanatskog centra u Nišu

Zanatlije sa juga Srbije će uskoro dobiti novi objekat u kom će moći da stvaraju, rade i prezentuju svoje rukotvorine. Zahvaljujući akciji Zaječarskog piva, kojoj su se potrošači odazvali u izuzetnom broju, u proteklom periodu prikupljena su sredstva za izgradnju zanatskog centra u Voždovoj ulici u Nišu.

Ovo zdanje postaće stalni prostor za zanatlije, kako bi nastavili da se bave stvaralaštvom i očuvanjem stare srpske tradicije.

Sredstva su prikupljena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i krećemo u realizaciju izgradnje zanatskog centra, baš kako je bilo i planirano. Zanati poput izrade narodnih nošnji, vezova, grnčarije, keramike, slikanja na staklu i svili, stolarskog zanata, tkanja i mnogi drugi, sada će dobiti svoju jedinstvenu kuću. Zahvaljujemo Zaječarskom pivu koje godinama unazad sprovodi različite akcije i pomaže očuvanju srpske tradicije. Podrška koju smo dobili za promociju zanatstva, kao umetnosti i veštine, i osnove mnogih današnjih zanimanja, veoma znači, kako iskusnim majstorima, tako i generacijama koje pristižu. Verujemo da zanatstvo ima veliki potencijal, na ponos svih nas sa juga Srbije - rekla je Maja Sević iz Udruženja za negovanje tradicije "Višnja“.

foto: Zaječarsko pivoZanatski centar imaće radionice koje će zanatlije koristiti u stvaranju svojih rukotvorina, kao i prodajno-izložbeni deo, uz prostorije za edukaciju.

U narednom periodu nas očekuju građevinski radovi i rekonstrukcija postojećeg objekta, i verujemo da će već krajem leta centar biti spreman da primi predstavnike različitih zanata. Osim unutrašnjih prostorija, koristićemo i dvorište, i to za organizaciju različitih mini-sajmova i promocija - kažu iz udruženja "Višnja" dodajući da će na ovom mestu svi moći da uživaju, nazdrave i druže se uz Zaječarsko pivo.

Akcija "Zajedno za zanatlije južne Srbije" još jedna je u nizu humanitarnih aktivnosti, koje Zaječarsko pivo organizuje širom naše zemlje.

Hvala svim našim potrošačima koji su se i ovog puta odazvali i doprineli akciji, zarad očuvanja kulturnog nasleđa južnog dela Srbije. Drago nam je što su radovi počeli po planu i što ćemo zajedno napraviti prostor koji će biti ponos zanatlija. Verujemo da će talentovani ljudi ovde moći da nastave da razvijaju svoje veštine, kao i da će dodatno da afirmišu domaću radinost i tradiciju - rekla je Neda Đokić, direktorka marketinga kompanije HEINEKEN Srbija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.