ULTIMATUM VLADI Pivari od utorka najavljuju ulične proteste u Jagodini

Izvor: Blic, 04.Jun.2015, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ULTIMATUM VLADI Pivari od utorka najavljuju ulične proteste u Jagodini

Štrajk zaposlenih u Jagodinskoj pivari od utorka će biti radikalizovan u vidu uličnih protesta, ukoliko razgovori u Ministartsvu privrede i kabinetu premijera Aleksandra Vučića ne budu imali pozitivni ishod, najavio je predsednik štrajkačkog odbora Jugoslav Đurđević.

Pivarci, posle uličnih protesta u utorak, sada štrajkuju u krugu preduzeća. Oni zahtevaju promenu modela privatizacije, spajanje radnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << staža i socijalni program.

- Ukoliko ne bude pozitivnih pomaka, nastavićemo štrajk uličnim protestima. Očekujemo sastanak sa Vučićem i to bi trebalo da se dogodi do utorka - kaže Đurđević i dodaje da su u toku razgovori u Ministarstvu privrede o promeni modela privatizacije jer “imaju 11 zainteresovanih kompanija za strateško partnerstvo”.

- Država treba da razgovara sa zainteresovanim kompanijma, ali da nam do tada ne blokiraju račun ili ne proglase stečaj. Treba nam vremena za realizaciju privatizacije. Partner iz Rusije je zainteresovan za izvoz našeg piva - objašnjava Đurđević.

Jagodinska pivara je dobila garancije da im neće isključivati struju. Proizvodnja i prodaja se realizuju normalno, ali štrajk se nastavlja.

Račun Jagodinske pivare je blokiran za preko 700 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.