Sećate li se Dalibora koji je 25 puta oborio Ginisov rekord? Sada radi nešto još genijalnije, a ima veze sa pivom (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 05.Feb.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se Dalibora koji je 25 puta oborio Ginisov rekord? Sada radi nešto još genijalnije, a ima veze sa pivom (FOTO)

Najpoznatiji sprski Ginisovac Dalibor Jablanović iz Paraćina nakon božićnih praznika krenuo je u lov na svoj 27. svetski rekord u neobičnim disciplinama!

Praviće najvišu kulu od pivskih flaša. Rekord je sad u rukama Amerikanca i iznosi 1,5 metara. Dalibor tvrdi da je nezvanično rekord već oborio na generalnoj probi u seoskoj kafani u Stubici kada je, zabave radi, pred kafanskim gostima, naređao kulu od 1,6 metara.

- Zainteresovao sam se za discipline iz kategorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << "najviša kula",a ova od pivskih flaša mi je bila najprimamljivija. Počeo sam da vežbam odmah nakon Božića jer je ređanje flaša vrlo teško. Moraju biti prazne i mogu se kombinovati različite flaše, ali potrebna je velika pažnja jer rušenje staklene kule može i te kako da povredi - priča nam Dalibor.

Foto: Privatna arhiva

Dodaje da su na generalnoj probi svi gosti bili zabezeknuti i da su posle toga mnoge pivopije pokušale isto, ali bez uspeha.

- Sve sam ih opomenuo da je rekord rizičan i da može doći do povreda. Do sad, čak ni prilikom vežbanja, nisam slupao nijednu flašu jer sam vrlo pažljiv u proceni bezbednosne situacije po mene i po prisutnog svedoka.

Foto: Privatna arhiva

Kada budem rekord zvanično obarao, svedoci će nositi zaštite naočare.

Naime, i ovaj rekord kao i prethodni, obara se u prisustvu posmatrača. Izjave dva svedoka zatim moram da prevedem na engleski jezik, da ih overim u sudu i da sve to, sa fotografijama iz tri ugla, posaljem Ginisovoj komisiji na verifikaciju.

Motivaciju da krene u juriš na novi rekord donelo mu je zvanično priznanje prethodnog, koje je od Ginisovog tima stiglo na Badnje veče. Taj rekord je oborio u junu prošle godine, a radi se o disciplini "najviše kašika balansiranih na telu".

Foto: Privatna arhiva

Svetski rekord iznosio je «samo» 52 kašike i pre Dalibora držao ga je takmičar iz Gruzije. Kako je «Telegraf» već pisao, Dalibor je povećao broj na 79 kašika i sad očekuje da mu na kućnu adresu stigne sertifikat.

Foto: Privatna arhiva

Do sada, paraćinski Ginisovac ima zvanično priznatih 26 rekorda u 11 kategorija, što ga u Srbiji i na Balkanu čini pojedinačnim rekorderom u broju oborenih rekorda. Obaraće ih i dalje bar do broja 30, ističe.

Naredna kula koju će ređati biće od tostiranog hleba koji nakon toga mora da se degustira - izdeli prisutnima. Ipak, na kraju razgovora Dalibor nam navodi da vremena ima sve manje jer se konačno zaposlio i to u struci – kao specijalista elektrotehnike i računarstva.

(Z.R.P.)


Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.