SAD: Zbog kontroverznog naziva pivo povučeno iz prodaje

Izvor: B92, 19.Jun.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Zbog kontroverznog naziva pivo povučeno iz prodaje

Na svetu očigledno postoje stvari koje ne idu zajedno - poput alkohola i religijskih figura.

Lanac prodavnica “Heinen’s” u američkim državama Ohajo i Ilinois povukao je pivo naziva "Sweet Baby Jesus" iz prodaje zbog uvredljivog naziva.

“Kad god na svetu pokušate da pomerite granice konvencionalnog, normalno je da će to nekome smetati. Ali, nije trebalo da bude uvredljivo, nismo imali nameru da upotrebom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog naziva bilo koga ponižavamo”, izjavio je Dejv Benfild, osnivač pivare “DuClaw Brewing”.

“Da smo mislili da će da prouzrokuje ovoliko problema, ne bismo ni izbacivali proizvod na tržište”, dodao je Benfild.

Fraza "Sweet Baby Jesus" na engleskom govornom području koristi se kao uzvik iznenađenja koje ima uglavnom pozitivno značenje. Uprkos tome, mnogi hrišćani bili su uvređeni zbog otvorenog nepoštovanja centralne biblijske ličnosti.

“Kada smo birali ime, želeli smo da ukažemo na to da je pivo za nas više od puke tečnosti. Hteli smo da objasnimo da se upravo tako osećamo kada ga probamo”, zaključio je Benfild.

Ostali nazivi koje je pivara “DuClaw” dodelila svojim proizvodima su “Morgazm”, “Guilty Filthy Soul” i “Dirty Little Freak”.

Foto: Didriks/Flickr.com

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD: Zbog kontroverznog naziva pivo povučeno iz prodaje

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2015

Na svetu očigledno postoje stvari koje ne idu zajedno - poput alkohola i religijskih figura...Lanac prodavnica “Heinen’s” u američkim državama Ohajo i Ilinois povukao je pivo naziva "Sweet Baby Jesus" iz prodaje zbog uvredljivog naziva...“Kad god na svetu pokušate da pomerite granice konvencionalnog,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.