Rusija zabranila uvoz pšenice, čokolade i piva iz Ukrajine

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Dec.2018, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zabranila uvoz pšenice, čokolade i piva iz Ukrajine

MOSKVA - Ruske vlasti su priopćile da su zabranile uvoz nekoliko desetaka proizvoda iz Ukrajine, među kojima pšenice, čokolade i piva, kao protumjeru za gospodarske sankcije koje je Kijev uveo Rusiji zbog njezine uloge u ukrajinskoj krizi.

"Ruska vlada je odlučila zabraniti ulazak u Rusku Federaciju robe iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Ukrajine i robe koja prelazi preko ukrajinskog teritorija", piše u priopćenju koje je popratila popisom zabranjenih proizvoda.

Na popisu su pšenica, suncokretovo ulje, čokolada, kruh, konzervirano voće i povrće, pekmez, pivo, vino, dječje pelene i neke vrste pokućstva i motora.

Zabrana stupa na snagu odmah, dodaje se u priopćenju te ističe da su te mjere odgovor na "neprijateljske čine Ukrajine prema ruskim građanima i pravnim osobama".

Rusija je od 2014. pod nizom ukrajinskih i zapadnih gospodarskih sankcija ponajprije zbog aneksije poluotoka Krima, na jugu Ukrajine.

Kijev i Zapad predbacuju Rusiji da vojno podupire proruske separatiste na istoku Ukrajine, što Moskva niječe.

Više zapadnih zemalja i Kijev optužuju usto Rusiju za "nezakonito djelovanje" u nedavnom pomorskom izgredu u Crnome moru, pa je američki predsjednik Donald Trump prije nekih mjesec dana otkazao susret s Vladimirom Putinom planiran na rubu summita G20 u Argentini.

U srijedu je ukrajinski predsjednik Petro Porošenko objavio odluku o uvođenju novih sankcija Rusiji, napose zbog "napada na ukrajinsku državu u Crnome moru".

Dan ranije Rusija je objavila da je na svoj popis fizičkih i pravnih osoba iz Ukrajine kojima se uvode gospodarske sankcije dodala imena 245 osoba i sedam poduzeća.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija zabranila uvoz pšenice, čokolade i piva iz Ukrajine

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Dec.2018, 10:58

​MOSKVA - Ruske vlasti su saopštile da su zabranile uvoz nekoliko desetaka proizvoda iz Ukrajine, među kojima pšenice, čokolade i piva, kao protivmjeru za privredne sankcije koje je Kijev uveo Rusiji zbog njene uloge u ukrajinskoj krizi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.