REM zabranio reklamu za BIP pivo

Izvor: Beta, 05.Jun.2018, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REM zabranio reklamu za BIP pivo

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) obavestio je danas sve pružaoce medijskih usluga da u svom programu ne emituju oglasnu poruku za BIP pivo jer, kako je navedeno u saopštenju, sadrži elemente koji su u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju. "Stav Saveta je da je korišćenjem prepoznatlјive melodije i stihova pesme za decu u oglasnoj poruci za BIP pivo, oglašavanje alkoholnih pića posredno usmereno na decu i maloletnike", navodi se u saopštenju.REM je dodao da oglasna poruka za BIP pivo sadrži vizuelno prikazivanje koje može da navede ili asocira na opasno ili drugo protivdruštveno ponašanje.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

REM zabranio reklamu za BIP pivo

Izvor: Večernje novosti, 05.Jun.2018

Savet Regulatornog tela za elektronske medije obavestio je sve pružaoce medijskih usluga da u svom programu ne emituju oglasnu poruku za BIP pivo jer "sadrži elemente koji su u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju" Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) obavestio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.