REM zabranio reklamu za BIP pivo

Beta

05. 06. 2018. u 14:15

Savet Regulatornog tela za elektronske medije obavestio je sve pružaoce medijskih usluga da u svom programu ne emituju oglasnu poruku za BIP pivo jer "sadrži elemente koji su u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju"

РЕМ забранио рекламу за БИП пиво

Foto: youtube.com

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) obavestio je danas sve pružaoce medijskih usluga da u svom programu ne emituju oglasnu poruku za BIP pivo jer, kako je navedeno u saopštenju, sadrži elemente koji su u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju.

"Stav Saveta je da je korišćenjem prepoznatljive melodije i stihova pesme za decu u oglasnoj poruci za BIP pivo, oglašavanje alkoholnih pića posredno usmereno na decu i maloletnike", navodi se u saopštenju.

Pročitajte još - REM zabranio Vučićev spot; SNS: Skandalozna odluka

REM je dodao da oglasna poruka za BIP pivo sadrži vizuelno prikazivanje koje može da navede ili asocira na opasno ili drugo protivdruštveno ponašanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Лево Сметало

05.06.2018. 14:31

Ало бре забраните ону страхоту на пинку и тв хепију. Срам вас било ,ухватили сте се за пиво.

Ko je to tražio

05.06.2018. 15:12

Ne daju im da se pokrenu i počnu bolje da rade. Pa BIP prodaje i kvas ukusom ribizle a ne samo pivo i vino Tikveš Kavadarci.

pesimista

05.06.2018. 16:42

Kada ce REM zabraniti rijaliti programe gde se promovise nasilje, nemoral, prostakluk?Ili to ne dozvoljava VELIKI gazda...Neka se ti programi emituju od 00 do 04 casa...Zar je Srbija zasluzila da se promovisu kriminalci, kurve, nasilnici i narkomani...

Анти Антифа

05.06.2018. 18:15

најбоље домаће пиво у српском власништву

dd

06.06.2018. 10:14

Odmah nakon reklame za pivo otrčala sam da popnem kauč na drvo, a zatim da sa ortacima vozim tricikle sredinom ulice, i evo me sad u "Lazi" u ludačkoj košulji. Koga oni zezaju! Promakle su im reklame pune slabo skrivanih lascivnih poruka (da pomenem samo "afričku šljivu"), nasilja i opasnih situacija (ona baba što trčkara po Tempu, gazi preko svih i završi u gipsu). Nek se pokriju ušima, sram ih bilo!