Prvi put u istoriji: Veštačka inteligencija sama napravila pivo

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 10:22

Prvi put u istoriji: Veštačka inteligencija sama napravila pivo

Vek i po uspešnog poslovanja čuvene pivare "Beck’s" obležen je na neverovatan način, oni su proizveli pivo koje je napravila veštačka inteligencija.

Praktično bez učestvovanja čoveka, pivara je 150 godina postojanja obeležila proizvodnjom - Beck’s Autonomous. Ovo je prvi put u istoriji da je veštačka inteligencija proizvela pivo.

Kao izvore koje su koristili prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodnje piva, navode se ChatGPT i Midjourney. Ova dva AI četa, zaslužna su za čitav projekat proizvodnje, od recepture, marketinga pa do čitavog procesa brendiranja proizvoda.

Direktorka marketinga pivare Beck’s je objasnila da je njena kompanija uvek bila vodeća u inovacijama u svetu piva, navodi Drinks Business.

Ovaj svetski poznat brend, posebno među ljubiteljima dobrog piva, navodi da je Beck’s Autonomous pilsner od lokalnih i prirodnih sastojaka. Sadrži 5% alkohola i pakuje se u hibridnu limenku od stakla i aluminijuma.

Kompanija Beck’s navodi kako će oni uvek biti u korak sa vremenom i inovacijama u svetu tehnologije, te će često implmentirati nove poizvode i koristiti potencijal veštačke inteligencije za podsticanje inovacija i kreativnosti u svetu piva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veštačka inteligencija sama napravila pivo

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Apr.2023, 09:45

Praktično bez učestvovanja čoveka, pivara je 150 godina postojanja obeležila proizvodnjom – Beck’s Autonomous. Ovo je prvi put u istoriji da je veštačka inteligencija proizvela pivo...Kao izvore koje su koristili prilikom proizvodnje piva, navode se ChatGPT i Midjourney. Ova dva AI četa, zaslužna...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.