Propao četvrti pokušaj prodaje „Niške pivare“

Izvor: juGmedia, 15.Jan.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao četvrti pokušaj prodaje „Niške pivare“

NIŠ – „Niška pivara“ i dalje ostaje u stečaju pošto je danas propao četvrti pokušaj njene prodaje. Početna cena na licitaciji iznosila je 280 miliona dinara, ali niko od zainteresovanih kupaca nije uplatio depozit i ostvario pravo da učestvuje u javnom nadmetanju.Prema rečima stečajnog upravnika „Niške pivare“ Ljubomira Kostića interesovanje za kupovinu ovog preduzeća postoji i jedan broj firmi već je otkupio prodajnu dokumentaciju.

„Niko od zainteresovanih do >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sada nije uplatio depozit, ali verujem da će to učiniti u narednom periodu i da će pivara biti prodata. Verujem da potencijalni kupci čekaju da početna cena dodatno padne kako bi učestvovali u javnom nadmetanju“, rekao je Kostić

On je rekao da će novi pokušaj prodaje zakazati za 19. februar, a početna cena pivare tada će iznositi 240 miliona dinara.

„Niška pivara“ je u stečaju od avgusta 2013. godine. U dosadašnjem toku stečaja odvojen je jedan deo imovine koji nije direktno povezan sa proizvodnjom piva i najvećim delom prodat.

Prvi pokušaj prodaje pivare kao proizvodno-poslovne celine bio je 11. septembra i početna cena na tom nadmetanju iznosila je 396 miliona dinara.

Površina poslovnih objekata „Niške pivare“ koji se nude kupcima je 22.620 kvadrata, a ukupna površina zemljišta  je 3,65 hektara.

Kupcima se nudi pogon za proizvodnju piva i sokova sa kompletnom opremom, kotlarnica, upravna zgrada, kamioni za transport robe i prodavnice.

 (Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Prodata imovina Jugoprevoza

Izvor: B92, 15.Jan.2015

Pokretna i nepokretna imovina Saobraćajnog preduzeća "Jugoprevoz" u Jagodini, koje je u stečaju, prodata je na javnom nadmetanju za 41,57 miliona dinara...Prodati su zgrada direkcije, autobaza i remontni centar u Jagodini, preduzeću za spoljnu i unutrašnju trgovinu i prevoz putnika "Zoran-reisen"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.