Poskupeli cigarete i alkohol

Izvor: Glas javnosti, 26.Jan.2013, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupeli cigarete i alkohol

BEOGRAD - Akcize na alkoholna pića, pivo, cigare i cigarilose povećene su od danas za 12,2 odsto, zbog redovnog godišnjeg usklađivanja, potvrđeno je  u Ministarstvu finansija i privrede.

Vlada Srbije na prošloj sednici donela odluku kojom je izvršeno redovno godišnje usklađivanje dinarskih iznosa akciza na alkoholna pića, pivo, cigare i cigarilose i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << to indeksom potrošačkih cena za 2012. godinu.

Iznosi akciza na navedene akcizne proizvode poslednji put su usklađeni u januaru 2012. Planiranim redovnim usklađivanjem akciza krajem januara nisu obuhvaćeni derivati nafte, cigarete i kafa. Prvo naredno usklađivanje iznosa akciza na cigarete i kafu obaviće se, prema najnovijim izmenama Zakona o akcizama, u januaru 2014. godine indeksom potrošačkih cena za 2013.

Prvo naredno usklađivanje dinarskih iznosa akciza na derivate nafte obaviće se u januaru 2016. indeksom potrošačkih cena u 2015. godini.

Akciza na žestoka pića i likere je sada 190,69 dinara po litru, a za rakije od voća, grožđa i specijalne rakije 117,27 dinara. Za rakiju od žitarica i ostalih poljoprivrednih sirovina akciza je povećana na 297,52 dinara. Akciza na pivo iznosi 22 dinara po litru, a akciza na cigare i cigarilose povećana je na 21,07 dinara po komadu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poskupeli alkoholna pića i cigare za 12 odsto

Izvor: Studio B, 26.Jan.2013

Akcize na alkoholna pića, pivo, cigare i cigarilose povćene su od danas za 12,2 odsto, zbog redovnog godišnjeg usklađivanja, kažu u Ministarstvu finansija i privrede...Nova akciza na rakije od voća, grožđa i specijalne rakije je 117,27 dinara po litru, a za rakije od žitarica i ostalih poljoprivrednih...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.