Poskupeli alkoholna pića i cigare za 12 odsto

Izvor: Studio B, 26.Jan.2013, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupeli alkoholna pića i cigare za 12 odsto

Akcize na alkoholna pića, pivo, cigare i cigarilose povćene su od danas za 12,2 odsto, zbog redovnog godišnjeg usklađivanja, kažu u Ministarstvu finansija i privrede.

Nova akciza na rakije od voća, grožđa i specijalne rakije je 117,27 dinara po litru, a za rakije od žitarica i ostalih poljoprivrednih sirovina akciza je povećana na 297,52 dinara po litru.  Akciza na žestoka alkoholna pića i likere povćana je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na 190,69 dinara po litru.

Prema odluci Vlade Srbije, akciza na pića s niskim procentom aklohola povećana je na 19,58 dinara po litru, a na pivo na 22,17 dinara po litru.

Kod duvanskih proizvoda povećana je akciza na cigare i cigarilose na 21,07 dinara po komadu.

Planiranim redovnim usklađivanjem akciza krajem januara nisu obuhvaćeni derivati nafte, cigarete i kafa, kažu u Ministarstvo finasija i privrede Srbije.

Prvo naredno usklađivanje iznosa akciza na cigarete i kafu biće, po poslednjim izmenama Zakona o akcizama, januara 2014. na osnovu indeksam potrošačkih cena za 2013.

Naredno usklađivanje dinarskih iznosa akciza na derivate nafte biće januara 2016. na osnovu indeksa potrošačkih cena za 2015. godinu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.