ODRŽAN PRVI FESTIVAL ZANATSKOG PIVA U APATINU

Izvor: Radio Dunav, 25.Dec.2017, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRŽAN PRVI FESTIVAL ZANATSKOG PIVA U APATINU

U organizaciji Udruženja građana “Moj Apatin”, u svečanoj sali “Čović still”, održan je Prvi festival zanatskog piva u Apatinu. Okupio se veliki broj posetilaca iz Apatina i okoline, a organizatori su za njih, pored degustacije kraft piva, pripremili i zabavni program. Lokalni DJ-jevi napravili su odličan štimung i uvod u žurku koja je usledila, uz svirku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << fantastičnog benda iz Niša “Liga izuzetnih džentlmena”.
Ljubitelji piva imali su priliku probati piva iz proizvodnje sedam kraft pivara. U pitanju su: Carstvo piva iz Novog Sada, Beerokrate, takođe iz Novog Sada, Ravangrad iz Sombora, Kabinet iz Sopota, Dogma iz Beograda, Dilemma iz Pančeva i 3beer iz Novog Sada. Ulaz na festival bio je besplatan, a prema najavi organizatora, mogao bi da preraste u tadiciju.
Kako smo saznali na festivalu, u Srbiji danas postoji čak 37 registrovanih malih pivara koje proizvode kraft pivo. Kultura ispijanja zanatskog piva u Evropi i svetu poslednjih nekoliko godina je u ekspanziji, a domaći proizvođači se nadaju da će i u našoj zemlji kraft scena uskoro zauzeti mesto koje joj pripada.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.