Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2018, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedostaje piva u moskovskim kafićima

Kafićima i restoranima u Moskvi ponestaje zaliha piva, čija konzumacija je povećana tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u Rusiji.

Vlasnici pojedinih kafića i restorana tvrde da im ponestaje piva i da na dostavu novih količina moraju da čekaju duže nego obično.

Moskva se pretvorila u grad Svjetskog prvenstva, grad ljubitelja fudbala koji pjevaju, uzvikuju navijačke parole i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << piju pivo u prepunim kafićima i restoranima u blizini Kremlja i Crvenog trga.

"Nismo očekivali da će htjeti samo da piju pivo", rekao je konobar jednog restorana, koji je tražio da ostane anoniman, jer nije želio da odbije goste koji planiraju da posjete taj restoran.

On je rekao da je restoran skoro ostao bez zaliha piva i da se na dostavu čeka oko 24 časa, što je duži period nego inače.

"Zaista je mnogo ljudi u Moskvi. I svi oni piju. Vruće je, a to je fudbal", kaže konobar.

Šanker kafića "Gogol", koji se predstavio kao Dmitrij, rekao je da su navijači za tri dana popili 800 litara piva i da je danas morao tri puta da dopunjava zalihe u kafiću.

Navijači, međutim, tvrde da ne osjećaju nestašicu piva, jer ga "ima svuda i samo treba znati gdje ga tražiti".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Niko ne želi vodku pa Moskvi ponestaje piva

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2018, 07:45

Iako je tek završen šesti dan Svetskog prvenstva neki barovi u Moskvi su u problemu jer ne stižu da nabave dovoljno piva za sve navijače koji su došli u prestonicu Ruske Federacije. Vlasnici kažu da nisu očekivali da svi piju samo pivo...Iako deluje da je Ruska Federacija Svetsko prvenstvo u fudbalu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.