Na Palilulskoj večeri Lutajuća srca, vino i rakija, riblja čorba i klikeri

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jun.2023, 15:47

Na Palilulskoj večeri "Lutajuća srca", vino i rakija, riblja čorba i klikeri

Palilulsko veče, koje se i ove godine održava u okviru Gradske slave, biće održano u petak, 2. juna, od 17 do 23:15, kod rampe. Nastupaće Dečiji hor Čarolija, bendovi Leb i pivo, Naše tetke, Crne mambe, Lutajuća srca, Gracija, kao i solista Đorđe Marković i operska pevačica Dragana Moles. Organizatori najavljuju i Majsku pesmu, takmičenja, izložbu vina i rakije, kao i pripremu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << riblje čorbe.

Uobičajeno je bilo prethodnih godina, uz izuzetke, da se Palilulsko veče održava 3. juna. I na zvaničnom sajtu Opštine, na spisku manifestacija koje organizuje, istaknuto je: “Palilulsko veče - treći juni”.

foto: PrintscreenPredsednik Opštine Bratislav Vučković objašnjava da se i ranije dešavalo da manifestacija bude održana 2. juna i da je ideja da se ne preklapaju termini, jer se u sklopu Gradske slave događaji organizuju i u drugim niškim opštinama.

Ne možete u istom trenutku biti na dva mesta. Naša je želja da budu prisutni vladika, gradonačelnica i naši gosti, kojih će biti dosta. Dakle, da se ne preklapaju termini - navodi Vučković.

Reč je o 33. Palilulskoj večeri, a prema Vučkovićevim rečima, tradicija se neće prekinuti, ali će biti manje veselja zbog tragedija koje su se događale u poslednje vreme u Srbiji.

Na Palilulskoj večeri, shodno situaciji u kojoj se nalazimo, iz pijeteta neće biti tog veselja kao što je bilo nekada, ali ne želimo da skidamo tu tradiciju. Ja sam jedan od svedoka koji je bio u organizaciji prve Palilulske večeri. Biće poznatih niških snaga, jer Nišlije znaju da pevaju i zabavljaju narod na vrlo kvalitetan način - kaže on.

Osim muzičkih nastupa, najavljeno je i prikazivanje filma Legende Čaira, kao i dodela zahvalnica akterima filma, odnosno legendama niškog fudbala. Biće dodeljena i priznanja najboljim srednjoškolcima sa Palilule.

Prateće manifestacije će biti takmičenja u klikerima i šahu, izložbe domaće radinosti, vina i rakije, priprema riblje čorbe, a kako je navedeno, biće prikazana turistička ponuda Leskovca, Svrljiga, Prokuplja, Aleksandrovca, Brusa, Lebana, Vlasotinca, Merošine i Aleksinca.

Iz Opštine kažu da će se građanima obratiti episkop niški Arsenije, predsednik Opštine i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a program će voditi Maja Vodeničarski i Dragan Stojanović Žika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.