Duda ponovo kaska za Željkom: Efesova bruka za radost gradskog rivala!

Izvor: MozzartSport.com, 16.Mar.2015, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duda ponovo kaska za Željkom: Efesova bruka za radost gradskog rivala!

Pivari su iznenađujuće poraženi u sred Istanbula od Kelejlilera (81:73) i sada se Fenerbahče Željka Obradovića osamio na prvoj poziciji na tabeli turskog šampionata

Efes se obrukao usred Istanbula! Tim Dude Ivkovića senzacionalno je poražen na svom terenu od „davljenika“ Kolejlilera – 81:73 koji je ostvario prvi trijumf u ligi posle skoro mesec i po dana, a ubedljivo najzaslužniji za takav ishod bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bek gostiju iz Ankare, Klej Taker, koji je uništio Efes ubacivši 30 poena. Pivari su ovim porazom prepustili prvo mesto najvećem rivalu Fenerbahčeu koji je sada usamljen na čelu tabele sa trijumfom više od Ivkovićeve ekipe.

Najbolji u timu Dušana Ivkovića bio je Stratos Perperoglu sa 13 poena, dok su Dario Šarić i Stefon Lazme dodali po jedan manje. S druge strane, pored pomenutog Takera, samo je još Abdul Aminu bio "dvocifren" sa 10 pogodaka.

Umor ili nešto drugo, tek Pivari su se mučili od početka meča, Kolejliler je imao vođstvo većim delom prvog poluvremena, a Klej Taker je „terorisao“ istanbulski tim. Jedna od retkih svetlih tačaka u Ivkovićevom timu bio je Stratos Perperoglu koji je ubacio 11 poena u prve dve četvrtine i glavni je „krivac“ što je Efes uprkos bledoj partiji na odmor otišao sa minimalnim zaostatkom – 35:34.

Agonija domaćina se nastavila i u drugom poluvremenu, a gosti su u trećoj četvrtini pogađali maltene sve što su šutnuli i stvorili su vošak od šest poena pred odlučujućih 10 minuta (59:53). Klej Taker je i dalje igrao svoju simultanku, zatrpavao je koš Efesa, dok su se sa druge strane jedino Dario Šarić i Milko Bjelica trudili da sačuvaju svoj tim u igri. Međutim, nije bilo spasa očajnoj ekipi Dušana Ivkovića ovoga puta i Kolejler dobija meč u šampionatu posle mesec i po dana – 81:73.

Efes je ovim neuspehom sebi znatno otežao trku za prvo mesto u regularnom delu šampionata i sada se nalazi na deobi drugog mesta sa Darušafakom – oba tima imaju po 16 pobeda i šest poraza. S druge strane, gosti iz Ankare će skočiti do 14. pozicije posle osmog trijumfa posle 22 utakmice.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.