Diageo rebrendira pivski segment u SAD-u, izostavlja Guinness iz imena

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Avg.2016, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diageo rebrendira pivski segment u SAD-u, izostavlja Guinness iz imena

Diageo je najavio promenu fokusa svog poslovanja u pivskog segmentu na američkom tržištu izostavljanjem reči Guinness iz imena kompanije

Kompanija, koja je prethodno poslovala pod imenom Diageo-Guinness USA (DGUSA) promenila je naziv u Diageo Beer Company koji, kako kažu u kompaniji, bolje predstavlja čitav portfolio premijum proizvoda koje ova kompanija ima u svom pivskom sektoru.

Guinness će, naravno, ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << jedan od ključnih brendova u našem pivskom portfoliju, ali novim nastupom na tržištu želimo da stavimo fokus na doprinos i potencijal i naših drugih velikih brendova, poput Smirnoff Ice, Smithwick’s i Harp, izjavio je Tom Day, predsednik Diageo Beer Company USA.

Promenu imena će pratiti lanisranje novih proizvoda, partnerstva i povećane investicije, naročito u brendove Smithwick’s i Harp.

Iz kompanije najavljuju brojne inovacije, među kojima je i linija gaziranog crafta Quaker City Malting Co., kao i Smirnoff Spiked Sparkling Seltzer.

Američki konzumenti pokazuju sve veće interesovanje za nove ukuse i brendove, objašnjava Day i dodaje da je evidentan proboj craft pivara, ali i „hard“ gaziranih pića, seltzera i cidera.

Promena imena će pravno biti regulisana u narednim nedeljama.

Izvor: InStore

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.