DANI PIVA U ZRENJANINU OD 25. DO 29. AVGUSTA

Izvor: Kurir, 19.Avg.2010, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DANI PIVA" U ZRENJANINU OD 25. DO 29. AVGUSTA

BEOGRAD - Jubilarni, 25. "Dani piva" u Zrenjaninu biće održani od 25. do 29. avgusta, a organizatori su na sedam gradskih trgova spremili bogat muzički i kulturno-umetnički program uz učešće dvadesetak bendova, najavio je na konferenciji za novinare u Beogradu član organizacionog odbora Branislav Grubački.

On je rekao da će, pored grupe "Ortodoks kelts" (Orthodox Celts) i Prljavog inspektora Blaže i "Kljunova", koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od svog osnivanja nastupaju redovno na zrenjaninskim "Danima piva", ovogodišnje izdanje ove manifestacije obeležiti premijerni nastupi bendova "E - Play", "Letu štuke" (BiH), "Pekinška patka", "Goblini", "Riblja čorba", Kikija Lesandrića i "Pilota".

Na centralnom Žitnom trgu publiku očekuju i američki bend "Stereotajp" (Stereotype), koji će otvoriti festival 25. avgusta, zatim "Oružjem protivu otmičara", grupa "Vrelo", Bilja Krstić i "Bistrik", Esma Redžepova, "Santos Brothers" iz Bačke Palanke, novosadski bend "Mali princ", "Kvazar", "Branimir i neprijatelji".

Tradicionalna pivska i muzička manifestacija, koja će se ove godine održati pod geslom "Stara banatska priča", ponudiće stanovnicima Zrenjanina i posetiocima iz drugih krajeva Srbije, pored tridesetak vrsta piva, i specijalitete vojvođanske kuhinje, najbolja vina Sremskih Karlovaca, izložbu rukotvorina, a sve to će biti predstavljeno na prostoru Stare pijace, koja je osmišljena kao replika panonskog sela.

Na sceni "Sima Cacin", pored Internacionalnog festivala folklora "Lala" i Festivala tamburaša "Prim za primom", predstaviće se i Ženski harmonikaški sastav "Meškarke", Zvonko Bogdan, klapa "Volosko" iz Istre, duo Selimova-Želčeski iz Makedonije, grupa "Garavi sokak", dok će u Gradskoj bašti, između ostalih, nastupiti Kemal Monteno.

Najavljen je i 27. Zlatni kotlić Zrenjanina, dečji program koji su pripremili Kreativni centar CEKOM (Zrenjanin) i novosadska "Žuta kuća", uz mnoštvo uličnih zabavljača, animatora, a održavaće se u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića i na Platou kod vodotornja.

Trg dr Zorana Đinđića biće tokom pet dana rezervisan je za di-džejeve, dok će na Trgu slobode biti predstavljen gradski projekat "Zrenjanin - evropska prestonica kulture 2020. godine".

Organizatori su najavili i niz izložbi, sportskih takmičenja, skupova i okruglih stolova iz oblasti turizma i očekuju da ovogodišnji "Dani piva" budu još posećeniji u odnosu na prošlogodišnje, kada je, po nekim procenama, u ovoj manifestaciji uživalo oko 300.000 ljudi.

Festival organizuje grad Zrenjanin i Turistički centar Zrenjanina, uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.