Bogat program Dana piva u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2010, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogat program "Dana piva" u Zrenjaninu

BEOGRAD -

Jubilarni, 25. "Dani piva" u Zrenjaninu biće održani od 25. do 29. avgusta, a organizatori su na sedam gradskih trgova spremili bogat muzički i kulturno-umetnički program uz učešće dvadesetak bendova, najavio je danas na konferenciji za novinare u Beogradu član organizacionog odbora Branislav Grubački.

On je rekao da će, pored grupe "Ortodoks kelts" (Orthodox Celts) i Prljavog inspektora Blaže i "Kljunova", koji od svog osnivanja nastupaju redovno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na zrenjaninskim "Danima piva", ovogodišnje izdanje ove manifestacije obeležiti premijerni nastupi bendova "E - Play", "Letu štuke" (BiH), "Pekinška patka", "Goblini", "Riblja čorba", Kikija Lesandrića i "Pilota".

Na centralnom Žitnom trgu publiku očekuju i američki bend "Stereotajp" (Stereotype), koji će otvoriti festival 25. avgusta, zatim "Oružjem protivu otmičara", grupa "Vrelo", Bilja Krstić i "Bistrik", Esma Redžepova, "Santos Brothers" iz Bačke Palanke, novosadski bend "Mali princ", "Kvazar", "Branimir i neprijatelji".

Tradicionalna pivska i muzička manifestacija, koja će se ove godine održati pod geslom "Stara banatska priča", ponudiće stanovnicima Zrenjanina i posetiocima iz drugih krajeva Srbije, pored tridesetak vrsta piva i specijalitete vojvođanske kuhinje, najbolja vina Sremskih Karlovaca, izložbu rukotvorina, a sve to će biti predstavljeno na prostoru Stare pijace, koja je osmišljena kao replika panonskog sela.

Na sceni "Sima Cacin", pored Internacionalnog festivala folklora "Lala" i Festivala tamburaša "Prim za primom", predstaviće se i Ženski harmonikaški sastav "Meškarke", Zvonko Bogdan, klapa "Volosko" iz Istre, duo Selimova-Želčeski iz Makedonije, grupa "Garavi sokak", dok će u Gradskoj bašti, između ostalih, nastupiti Kemal Monteno.

Najavljen je i 27. Zlatni kotlić Zrenjanina, dečji program koji su pripremili Kreativni centar CEKOM (Zrenjanin) i novosadska "Žuta kuća", uz mnoštvo uličnih zabavljača, animatora, a održavaće se u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića i na Platou kod vodotornja.

Trg dr Zorana Đinđića biće tokom pet dana rezervisan je za di-džejeve, dok će na Trgu slobode biti predstavljen gradski projekat "Zrenjanin - evropska prestonica kulture 2020. godine".

Organizatori su najavili i niz izložbi, sportskih takmičenja, skupova i okruglih stolova iz oblasti turizma i očekuju da ovogodišnji "Dani piva" budu još posećeniji u odnosu na prošlogodišnje, kada je, po nekim procenama, u ovoj manifestaciji uživalo oko 300.000 ljudi.

Festival organizuje grad Zrenjanin i Turistički centar Zrenjanina, uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dani piva" pred 300.000 ljudi

Izvor: B92, 19.Avg.2010

Tradicionalna manifestacija "Dani piva" u Zrenjaninu, koja će biti održana od 25. do 29. avgusta, ugostiće više od 300.000 ljudi..."Broj posetilaca teško je oceniti, jer je to manifestacija iza koje stane čitav grad, svi Zrenjaninci izađu na trgove, i teško je proceniti goste sa strane. Ipak,...

Nastavak na B92...

"Dani piva" u Zrenjaninu od 25. do 29. avgusta

Izvor: Glas javnosti, 20.Avg.2010, 07:12

BEOGRAD - Jubilarni, 25. "Dani piva" u Zrenjaninu biće održani od 25. do 29. avgusta, a organizatori su na sedam gradskih trgova spremili bogat muzički i kulturno-umetnički program uz učešće dvadesetak bendova, najavio je na konferenciji za novinare u Beogradu član organizacionog odbora Branislav...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.