Čola zatvorio Kupusijadu

Izvor: S media, 20.Sep.2010, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čola zatvorio Kupusijadu

Kroz pitomo selo kraj Čačka tokom Kupusijade prodefilovalo više od 60.000 posetilaca, pojedeno je 15 tona kupusa i popijeno 100 hektolitara piva.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac, njegov tast Miroslav Ilić i Zdravko Čolić veselili su se sinoć uz trubački orkestar pobednika Dragačevskog sabora Dejana Petrovića na zatvaranju Kupusijade u Mrčajevcima! Legendarni Čola došao je u poznato selo kraj Čačka kako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bi posetio i podržao prijatelje Šutanovca i Ilića, ali i uživao u srpskim specijalitetima.

Naime, posle nastupa na ovogodišnjoj Kupusijadi, prva truba Dragačevskog sabora preselila se sa bine u jedan od mrčajevačkih etnorestorana gde su ga čekali raspoloženi domaćin Miroslav Ilić, njegov zet ministar odbrane Dragan Šutanovac, kao i junaci TV serije „Selo gori, a baba se češlja", Nikola Džamić i Miroljub Trošić Đoda.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je za Press da uopšte nije bilo pitanje da li će i ove godine doći na Kupusijadu.

- Zbog najmanje tri razloga nipošto ne bih propustio Kupusijadu - zato što je to rodno selo mog tasta Miroslava Ilića, da bih slušao trubače Dejana Petrovića, ali i da bih probao svadbarski kupus - rekao je raspoloženi Šutanovac.

Ovo poslednje bilo je dovoljno dobar razlog da Mrčajevce poseti i jedan Zdravko Čolić, koji se pridružio svojim prijateljima za stolom.

- Verovali ili ne, došao sam u Mrčajevce zbog svadbarskog kupusa. Nedavno sam, baš u Press-u, video najavu za Kupusijadu i poželeo da dođem i vidim šta da tu dešava. Budući da se družim sa Draganom (Šutanovcem prim. aut) izrazio sam tu svoju želju i evo me u Mrčajevcima. Obožavam kupus na sve načine, najviše poznato bosansko jelo „kupus kalja", ali i ovaj svadbarski na Kupusijadi je takođe sjajan - rekao je Čola.

Ministar i pevači veselili su se zatim uz trubački orkestar Dejana Petrovića. Naručivale su se: „Oj, Moravo", „Igrale se delije", muzika iz TV serije „Otpisani" i mnoge druge. Čoli je posebno bilo zanimljivo izvođenje njegove pesme „Mađarica"...

Inače, sinoć je u Mrčajevcima završena kulturno-turistička svečanost Kupusijada. Kroz poznato šumadijsko selo, za tri dana manifestacije, prodefilovalo je šezdesetak hiljada posetilaca, koji su prema proceni organizatora pojeli oko 15 tona kupusa i tri tone mesa i popili oko 100.000 flaša piva. U zabavnom delu programa učestvovalo je oko četrdeset kulturno-umetničkih društava sa oko hiljadu učesnika, a koncerte su održale grupe „Garavi sokak" i „Legende", orkestri Miše Mijatovića i Dejana Petrovića, kao i folk zvezde Ana Bekuta i Miroslav Ilić.

Već tradicionalni domaćin Kupusijade, Miroslav Ilić, rekao je da mu je najvažnije bilo da i ovogodišnja manifestacija protekne bez incidenata i u veselju:

- Naravno, veoma mi je drago što su moji dragi prijatelji iz sveta muzike došli u Mrčajevce da uveličaju ovu svetkovinu kulture i tradicije. Šta drugo da kažem nego - vidimo se i dogodine u Mrčajevcima!

Poslednjeg dana Kupusijade 2010. odigrana je i fudbalska utakmice između reprezentacije folk zvezda i lokalnog fudbalskog kluba „Orlovac". U okviru ovogodišnje manifestacije uručeni su i nagrade, Zlatni, Srebrni i Bronzani lonac za najbolje pripremljen svadbarski kupus. Izvor: Pressonline.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.