Izvor: Luftika.rs, 28.Jul.2023, 20:11

Britanac pati od retkog sindroma, njegovo telo samo proizvodi alkohol i stalno je pijan

Metju Hog je čovek koji pati od sindroma „auto-pivare“ što znači da se napije svaki put kada pojede namirnice koje u sebi sadrže ugljene hidrate.
Naime, zahvaljujući višku kvasca u svom sistemu za varenje, ovaj 43-godišnji Britanac se napije od hleba i testenine koliko i njegovi prijatelji od krigle piva.
Hog boluje od retkog poremećaja koji je nazvan sindrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << „auto-pivare“, zbog kog se u njegovim crevima proizvodi etanol – čisti alkohol – kada u svoj organizam unese namirnice koje sadrže ugljene hidrate. Na taj način, Hog najčešće postaje opijen, a u najboljem slučaju umoran i mamuran.
U intervjuu za Vice, Hog je objasnio kako ovo stanje utiče na njegov svakodnevni život. Prema njegovim rečima, biti pijan sve vreme nije baš tako dobro kako bi se moglo pretpostaviti.
„Dok nisam razumeo svoju bolest ona je imala ogroman i razarajući uticaj na moj život“, rekao je Hog.
Pre dijagnoze, Hog je svoje tinejdžerske godine proveo neobjašnjivo umoran i dezorijentisan. Ovaj nekadašnji sportista i student nije mogao da se fokusira tokom testova i bio je vrlo često iscrpljen nakon kratkog trčanja.
Bilo je potrebno neverovatnih 80.000 dolara, koliko su koštala medicinska testiranja, pre nego što je lekar u Meksiku konačno dijagnostikovao Hogu poremećaj „auto-pivare“, što je zapravo sindrom fermentacije creva.
Sada pokušava da upravlja svojim stanjem pridržavajući se stroge dijete, slične Paleo dijeti, ali bez voća.
Uprkos tome, njegov hronični umor ga čini nesposobnim da radi posao sa punim radnim vremenom. Zbog toga Hog vodi „The Environmental Illness Resource“, informativnu veb stranicu o poremećajima kao što je njegov. Živi sa svojom devojkom Mendi, učiteljicom koja ga izdržava.
Jedna od najtežih stvari u životu osobe sa sindromom auto-pivare, kaže Hog, je prevazilaženje „tvrdoglave neverice“ onih oko njega.
„Stalno čitam poruke posetilaca moje veb stranice koji pate od ovog stanja, govoreći da njihov doktor, šef, saradnici, pa čak i prijatelji, porodica i partneri, jednostavno ne razumeju“, naveo je Hog u svom intervjuu za Vice.
„Ljudi misle da samo izmišljamo ovo stanje“, zaključio je.
Pijani i drogirani nekažnjeno smeju voziti trotinete i bicikle u Nemačkoj

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.