AMERIČKI NOVINAR U VENECUELI ISTRAŽUJE NAVODNU NESTAŠICU HRANE: Pa gde su te prazne police? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIČKI NOVINAR U VENECUELI ISTRAŽUJE NAVODNU NESTAŠICU HRANE: Pa gde su te prazne police? (VIDEO)

Američki novinar Maks Blumental, koji već duže vremena prati situaciju u Venecueli (i brojna druga geopolitička žarišta), posetio je Karakas i otkrio kako tamo situacija nije baš tako depresivna kako je već neko vreme mediji na zapadu prikazuju

On je na svoju ruku obišao nekoliko supermarketa u glavnom gradu Venecuele i nije uočio velike nestašice o kojima se često priča.

PROČITAJTE I:

U prodavnici je pronašao brojne proizvode - od mesa, poljoprivrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proizvoda do mlečnih proizvoda.

- Tu je čak i craft pivo - simbol konzumerizma - poručio je šaljivo.

Šampon, WC papir, sve je tu, ističe Blumental, iako pojedini američki mediji tvrde kako ovih artikala nema.

Što se onda zapravo događa? Blumental pojašnjava:

- Stvar ovde nije u distribuciji hrane i dobara. Problem je kupovna moć stanovnika Venecuele koja je u potpunosti uništena jer im je valuta tako drastično oslabila zbog hiperinflacije, spekulacija i ulaska dolara putem crnog tržišta koje vlasti ne mogu da kontrolišu. Tu je i gomilanje dobara od strane kapitalističkih elemenata koji podupiru opoziciju.
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PA GDE SU TE PRAZNE POLICE?! Američki novinar tajno u Venecueli istražuje NESTAŠICU HRANE! Šokirao se onim što je OTKRIO! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 25.Feb.2019, 08:10

Glavni zapadni mediji prenose tužne priče o praznim policama i gladnima u Venecueli, ali jesu li navodni nedostaci hrane stvarni? Američki novinar Maks Blumental, koji već duže vremena prati situaciju u Venecueli, posetio je Karakas i otkrio kako tamo situacija nije baš tako depresivna kako je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.