AB InBev prodao neke od vodećih brendova

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Okt.2016, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AB InBev prodao neke od vodećih brendova

Najveći svetski proizvođač piva, kompanija AB InBev, potvrdila je prodaju vodećih brendova u Africi, Evropi i Aziji

Ova vest dolazi nakon što je kompanija okončala postupak preuzimanja rivalskog SAB Millera.

Spajanje AB InBeva i SAB Millera je finalizovano 10. oktobra kasno uveče, a akcije nove grupacije su sada kotirane na nekoliko berzi, prenosi agencija France presse.

Ipak, jedna od najvećih akvizicija >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << u istoriji je morala da dobije „zeleno svetlo” regulatornih organa, koji su naložili rasprodaju aktiva, među kojima su i neki od najpoznatijih SAB Millerovih brendova.

Kako bi zadovoljio evropske regulatore, AB InBev je uspešno okončao proces prodaje Sab Millerovih brendova Peroni i Grolsch japanskoj pivari Asaši za sumu od 2,55 milijardi evra.

EU je, takođe, zatražila da proda poslovanje SAB Millera u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj. U Aziji, AB InBev je prodao 49-odsto SAB Millerovog udela u kineskoj pivari Snou brueri za 1,6 milijardi dolara.

Američka kompanija Coca-Cola se, takođe, prijavila za kupovinu AB InBevovog udela u afričkom ogranku Coca-Cole

Izvor: InStore

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.