NEKOLIKO PUTA JE PREŠAO KOLIMA PREKO NJE! Učesnik Pinkovih Zvezda počinio STRAVIČNO UBISTVO tokom noći?

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2023, 16:50

"NEKOLIKO PUTA JE PREŠAO KOLIMA PREKO NJE!" Učesnik Pinkovih Zvezda počinio STRAVIČNO UBISTVO tokom noći?

"Bio je smanjeno uračunljiv!"

Nekadašnji učesnik "Pinkovih zvezda", Zoran Gromović (46) iz Travnika je 2015. godine ubio svoju koleginicu, pevačicu iz Srbije Jelenu Turšum (35) iza koje je ostalo troje maloletne dece.

O ovom skandalu su mediji brujali godinama unazad, nikome nije bilo jasno kako neko može na ovako svirep način da oduzme život.

On je sa Jelenom živeo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vanbračnoj zajednici, i za to je osuđen na osam godina zatvora. Po toj presudi Gromoviću bi ove godine trebalo da istekne kazna.

- Brutalno je pretukao moju pastorku Jelenu dok nije ostala bez svesti, a onda je nekoliko puta prešao preko nje automobilom - pričao je Nenad Škorić iz Vajske, očuh pevačice Jelene Turšum, koju je ubio njen bivši momak i kolega Zoran Gromović iz Travnika.

- Gromović je odvukao Jelenu do nekih vikendica. Tamo ju je tukao dok nije ostala bez svesti. Zatim je tri puta kolima prešao preko nje. Gazio ju je dok je nije ubio, a onda je zvao policiju, koja je pronašla telo moje poćerke - rekao je Nenad Škorić svojevremeno.

U zatvorsku kaznu Zoranu je uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru. Stav odbrane tokom suđenja bio je da se radilo o teškom delu iz sigurnosti javnog prometa, ali je Tužilaštvo podiglo optužnicu za ubistvo. Dilema oko kvalifikacije dela imalo je i Sudsko veće, ali su, ipak, utvrdili da je reč o ubistvu.

- Ubistvo se može izvršiti na razne načine i raznim predmetima. U pogledu pravne kvalifikacije, mi ne sumnjamo da se ovde radi o ubistvu, a sredstvo izvršenja je vozilo - pojasnio je tada predsedavajući Sudskog veća Mehmedalija Huseinović, a preneo Dnevni avaz.

On je tada rekao da je Gromović bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno te da je bio svestan posledica koje mogu nastati. Raskopčani delovi odeće ubijene Jelene navodno su dokaz da je pre tragičnog događaja izbio konflikt između ljubavnog para.

- Opredelili smo se za osam godina zatvora, jer optuženi nije ranije osuđivan, ima suprugu i dvoje dece. Dobro se ponašao tokom suđenja, iako je njegov čin bio strašan - kazao je posle izricanja presude sudija Huseinović.

Obrazlažući osuđujuću presudu, Sudsko veće ukazalo je i na nelogičnosti u iskazu Gromovića, ali i svedoka odbrane. Svi su tvrdili da su ugostiteljski objekt u Novoj Biloj napustili nakon svirke 28. novembra 2015. godine između dva i tri sata posle ponoći, a ubistvo se dogodilo oko pet. Jasno je kako u ovim iskazima postoji “rupa” od dva-tri sata.

U tom periodu došlo je do svađe, Jelena je napustila vozilo, a Zoran je krenuo prema vikendici. Nakon toga se okrenuo i vratio seoskim, makadamskim putem i zgazio je. Prijavljeno je da je na lokalnom putu pronađeno telo mlađe ženske osobe. Policijske patrole koje su stigle na mesto nesreće posle prijave zatekle su Gromovića i njegov auto, a pored puta i Jelenino telo.

Tragični događaj odigrao se na malom makadamskom putu koji vodi ka Gornjem Putićevu, a u blizini Zoranove vikendice. Sve se desilo navodno nakon svirke u kojoj su zajedno i nastupali prethodnu noć.

Od izvora bliskih istrazi se saznaje da se par u vozilu posvađao, posle čega je Jelena navodno napustila auto i krenula putem peške. Odbukcijom je potvrđeno da je pregažena. Prema obdukcijskim nalazima, nesrećna devojka podlegla je od posledica traumatskog šoka koji je uzrokovan "višestrukim prelomom koštanih struktura".

Kako su tada ispričali meštani Gornjeg Putićeva, Zoran i Jelena su živeli u vikendici. Svi su ga u tom kraju poznaju jer je svirao na raznim slavljima, ali o tragediji niko ne želi da govori. Inače, on je prijavio policiji da je udario vozilom Jelenu, tvrdeći da je nije video, piše "Avaz" prenosi "Blic".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.