Zakletva predsednika ili ispraćaj u penziju?! Đukanovićeva malena svečanost PROTEKLA bez ijednog DRŽAVNIKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakletva predsednika ili ispraćaj u penziju?! Đukanovićeva malena svečanost PROTEKLA bez ijednog DRŽAVNIKA

Pozivi iz Podgorice uzalud slati na sve četiri strane sveta

Novoizabrani predsednik Crne Gore Milo Đukanović položio je danas zakletvu čime je i zvanično stupio na funkciju šefa države.

Pročitajte i:

Đukanović se pred svečanim zvanicima, kojih je bilo tek nešto više od šačice akreditovanih novinara, zakleo čašću na Ustavu Crne Gore da će dužnost predsednika ispunjavati savesno i odgovorno.

Za razliku od uobičajene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prakse drugih svetskih lidera, međutim, Đukanovićevo polaganje zakletve prošlo bez najviših gostiju iz regiona i EU! Pozivi iz Podgorice tako su poslati na sve četiri strane sveta, ali najviše šta je Đukanović dobio od svetskih lidera jeste poneka protokolarna čestitka. Tako su se, dakle, na prste jedne ruke mogli izbrojati prisutni predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih institucija u Crnoj Gori.

A malenu salu vladinog doma na Cetinju, gde je održana ceremonija, mahom su popunili narodni poslanici vladajuće većine, naravno, bez predstavnika opozicionog Demokratskog fronta, koji se nisu odazvali na poziv. Drugi po brojnosti su bili državni funkcioneri i čelnici državnih institucija koji su, inače, prethodno obavešteni da po službenoj dužnosti moraju da dođu na polaganje zakletve!

Na ceremoniji, naravno, nije bilo predstavnika SPC, ali je zato zakletvi prisustvovao raspop Miraš Dedeić liti samoprozvani mitropolit Mihailo, koji se predstavlja kao poglavar kanonski nepriznate crnogorske pravoslavne crkve.

Vest o polaganju zakletve novog predsednika Crne Gore nije bila posebno zanimljiva ni medijima u regionu. Da Đukanović nije spomenuo Srbiju tokom svog prvog obraćanja nakon polaganje zakletve, verovatno nijedan medij van Crne Gore ne bi ni objavio izveštaj sa današnjeg događaja na Cetinju.

Ðukanović je na aprilskim predsedničkim izborima osvojivši 54 odsto građana. Posle gotovo tri decenije na najvšim državnim funkcijama u Crnoj Gori, ovo će mu biti drugi mandat na poziciji predsednika.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.