Izvor: S media, 27.Maj.2013, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško da smo se ovome nadali: Šta će biti sa platama i penzijama

Tako svi koji primaju plate iz budžeta u oktobru neće dobiti planiranu povišicu od dva odsto.

"U telefonskoj komunikaciji koju su imali u prethodna dva dana Vučić, Dačić i Dinkić zauzeli su stav da „nešto hitno mora da se uradi“ i da ako će popravljanju stanja u javnim finansijama doprineti zamrzavanje plata i penzija, takva odluka će i biti doneta. Za sada je ideja da plate u javnim preduzećima i penzije budu zamrznute samo u ovoj godini, mada će se razmisliti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i o ideji Fiskalnog saveta koji je predložio da u narednoj godini ovi rashodi rastu samo dva odsto u toku cele godine" - tvrdi izvor blizak Vladi i dodaje da će konačna odluka biti doneta kada se Vučić vrati iz Rusije.

Osim zamrzavanja plata i penzija, čelnici Vlade razmotriće narednih dana i plan ušteda svih državnih organa.

"Cilj je da se troškovi svih ministarstava smanje za ukupno 20 milijardi. Okvirni plan već postoji, a kako ne bi bilo nesporazuma među članovima Vlade ko je ovim više izgubio, lideri stranaka će dati saglasnost na zajednički predlog. Da su rezovi ozbiljni govori i to što su na spisku ušteda i bonusi za policiju i vojsku" - tvrdi izvor.

Izvor: blic, S media foto: BETA PHOTO/NENAD PETROVIC/AV
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Mlađan Dinkić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.