Staž se povezuje, obaveza plaćanja obaveza ostaje

Izvor: Akter, 04.Mar.2016, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Staž se povezuje, obaveza plaćanja obaveza ostaje

Vlada Srbije donela je odluku o povezivanju radnog staža za zaposlene koji su ostvarili uslov za penziju i po tom osnovu raskinuli radni odnos u firmama koje se privatizuju i u invalidskim preduzećima, kao i za zaposlene koji će do kraja 2016. ispuniti jedan od uslova za penziju, a kojima poslodavac nije uplatio doprinose

Uslov za povezivanje staža je da radnici nisu tužili preduzeće i da nisu donete presude, a radni staž će, odlukom Vlade Srbije, biti povezan >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i svim bivšim radnicima u firmama koje su stečajni dužnici, a nad kojima je stečaj otvoren u 2015. i 2016. godini i u kojima je sud imenovao stečajne upravnike.

Međutim, odluka o povezivanju staža, kako se navodi i saopštenju Ministarstva privrede, ne oslobađa poslodavce - subjekte privatizacije, invalidska preduzeća i stečajne dužnike obaveze da uplate dospele doprinose kao i ostale obaveze po osnovu rada za periode za koje nije povezan radni staž.

Inače, osnovica za povezivanje radnog staža je minimalna osnovica za obračun doprinosa, a vlada je odluku donela na predlog Ministarstva privrede.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

VLADA SRBIJE ODLUČILA: Staž se povezuje!

Izvor: Kurir, 04.Mar.2016

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je odluku o povezivanju radnog staža za zaposlene koji su ostvarili uslov za penziju i po tom osnovu raskinuli radni odnos u firmama koje se privatizuju i u invalidskim preduzećima, kao i za zaposlene koji će do kraja 2016. ispuniti jedan od uslova za penziju, a kojima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.