SNAŠAO SE! PENZIONER HTEO DA ZARADI JOŠ JEDNU PENZIJU: Sada njegova roba dostiže cenu i DO 2.000 EVRA PO KOMADU

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 11:35

SNAŠAO SE! PENZIONER HTEO DA ZARADI JOŠ JEDNU PENZIJU: Sada njegova roba dostiže cenu i DO 2.000 EVRA PO KOMADU

Penzioner iz Travnika počeo da gaji pse i sada zarađuje baš dobro.

Vjeko Andrić iz Ričica kod Travnika ušao je u ozbiljan biznis kojim se bavi već 10 godina i tako, kaže, našao je način da zaradi još jednu penziju. U poslu mu pomažu supruga i sin srednjoškolac.

Pošto živi u porodičnoj kući sa dvorištem, stoga za ovaj unosan biznis ima i dobre uslove.

Vjeko se bavi uzgojem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << malih pasmina pasa. Intenzivnije kako je otišao u penziju a pomeranci iz njegovog uzgoja stigli su do Švedske, Nemačke pa čak i daleke Amerike. Odnedavno u ponudi ima i čivave, zabeležio je videom novinar Srećko Stipović koji kamerom obilazi Bosnu u potrazi za uspešnim i neobičnim ljudima koji imaju šta da (po)kažu ostatku regiona.

Vjeko je zadužen za čišćenje i hranjenje pasa a njegova supruga ih kupa i češlja, prenose mediji.

Priča ima i pouku da novac leži svuda oko nas samo treba ruku ispružiti i uzeti ga a Vjeko je to video u malim pasminama pasa.

Vjeko veli i da su za dobro štene potrebni i dobri geni, pa je u posao i uložio tako što je jednog mužjaka, poreklom iz daleke Belorusije, nabavio iz Srbije, od odgajivača iz Sombora. Platio je, kaže, 2.000 evra. Drugi mu je stigao iz Mađarske.

Posao, međutim, nije lak. Našao je način da zaradi, ali ipak, radi se po ceo dan, čisti se dvorište, pa hrana, voda, a maleni se kupaju i češljaju stalno. Odlučili su se samo za pomerance i čivave, kućne pse. Vjeko kaže da imaju po kilo-kilo i da „mogu u džep stat“ a cena u svetu dostiže i po 2.000 evra, koliko je on pazario jednog, vrhunskog kvaliteta, za rasplod.

Kaže i da je pomeranac pas broj 1 u EU po tražnji, a jedan mu je pas rezervisan čak za Ameriku i zove je Amerikanka. Sve dažbine za psa kog izvozi dođu 100 evra.

Velika je to obaveza, pa Vjeko priča da nigde nije otišao pet godina, dodaje da mu je to dopuna, jer je život danas skup i da to može da bude dobar porodični biznis.

U Bosni ih proda u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci, gde ima para jer je skupo. Hrana je za njih skupa jer moraju da jedu kvalitetno – 200 maraka džak, a mesečno ode 600 maraka.

– Pojedu penziju – priča Vjeko i dodaje da svaki pas ima neku svoju priču. Tako je jedan čovek kupio Medu za svoju ženu koja je u međuvremenu umrla, ali on će doći po njega, jer je to bila njena velika želja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.