Izvor: Luftika.rs, 10.Apr.2023, 10:49

Penzioner Emin za ljubimce ima 2 medveda, hrani ih kiselim kupusom i pređe 200 km da bi im doneo ribu (VIDEO)

Penzioner iz Gornjeg Vakufa u BiH, Emin Ljutić, više od 15 godina brine o dva medveda.
Dobio ih je kao mladunce jer su im krivolovci ubili majku. Gvido i Laka postali su ljubimci celog kraja, a njihov staratelj daje im najkvalitetniju hranu. Emin čak pređe više od 200 kilometara da bi im ulovio ribu i doneo sa Buškog jezera.
Gvido je sigurno najveći medved u regionu jer teži preko 400 kilograma a hrani se kiselim kupusom, ribom, orasima, jabukama, mesom najboljeg kvaliteta. Emin >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << im od svoje penzije ne bi mogao sve to priuštiti, pa mu pomažu donatori iz zemlje i sveta.
Dva medveda obožavaju orahe od Ive iz Prozora koji je ribočuvar na Ramskom jezeru. Poslednji put donirao im je čak 50 kilograma oraha.
Emin kaže da ne bi mogao da zamisli život bez svojih ljubimaca.
Priču o neobičnim kućnim ljubimcima možete da pogledate u videoreportaži Srećka Stipovića:

Izvor: Telegraf.rs
Svetlana udomila medveda od tri meseca, danas ima 450 kg i pomaže joj u zalivanju cveća

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.