Osetljiva na tuđu muku i nevolje

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osetljiva na tuđu muku i nevolje

Proteklih dana beležili smo brojna dobročinstva Doste Miki Bauer iz Frankfurta, pa izuzetka nema ni ovog puta, pošto ova žena dobrog srca ne zaboravlja nesrećne štićenike u otadžbini. Upravo to je slučaj i sa majkom i ćerkom Zoricom i Jelenom Jorganović iz sela Šehovci, udaljenom 18 kilometara od Mrkonjić Grada, koja je za ove sirotice izdvojila 50 evra od svoje penzije.

Nisu zaboravljene: Zorica i Jelena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Jorganović

Dosta je više puta do sada pomagala Zorici i njenoj kćerki Jeleni (14), koje su pre više od godinu dana ostale su bez glave i hranioca porodice, bez ikakvih primanja i mogućnosti da uopšte zarade novac. Kako preživljavaju, samo one to znaju.

 

Jelena do škole u Mrkonjić Gradu stiže zahvaljujući razumevanju opštinskih vlasti, koji joj plaćaju autobusku kartu. Do stanice pešači nekoliko kilometara kroz šumu, jer sa majkom živi na osamljenom mestu, daleko od drugih kuća u selu. Osim nadoknade za autobusku kartu, nemaju nikakvu drugu pomoć.

Među dobrim i humanim ljudima, koji su reagovali na nesreću Zorice i Jelene, bila je i Dosta Miki Bauer, koja je jedina ostala dosledna u pružanju pomoći.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

- Posebno sam osetljiva na naše ljude koji teško žive i nemaju izlaza iz teške situacije, gde god da su. Pokušavam da im dam tračak svetla i radosti, i u tome obično uspevam. Često i bez nekog posebnog pokušaja, podstaknem i druge u dijaspori da pomognu. To me čini srećnom. Širiti dobročinstvo, moja je životna misija i najvažniji poziv - kaže Dosta, koja humanost dokazuje već nekoliko decenija.

I sama je preživela mnoge nevolje i upoznala onu tamniju stranu života. Baš zato je tuđe nevolje duboko pogađaju i na njih ne može ostati ravnodušna. 

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Osetljiva na tuđu muku i nevolje

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2014

Proteklih dana beležili smo brojna dobročinstva Doste Miki Bauer iz Frankfurta, pa izuzetka nema ni ovog puta, pošto ova žena dobrog srca ne zaboravlja nesrećne štićenike u otadžbini. Upravo to je slučaj i sa majkom i ćerkom Zoricom i Jelenom Jorganović iz sela Šehovci, udaljenom 18 kilometara...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.