Mali obradovao građane: Sutra imamo dve lepe vesti

Izvor: B92, 30.Sep.2023, 10:12

Mali obradovao građane: "Sutra imamo dve lepe vesti"

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali istakao je da građane od sutra očekuju lepe vesti.

"Sutra je 1. oktobar i imamo dve lepe vesti za naše poenzionere. Kreće povećanje penzija i primena penzionerskih kartica", rekao je Siniša Mali.

Mali je istakao da sutra kreće povećanje penzija od 5,5 odsto kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao i kreću penzionerske kartice.

"Obećanje koje smo dali ispunjavamo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naglasio je Mali.

Mali je podsetio da penzioneri imaju kontinuirani rast penzija i dodao da novo povećanje sledi od 1. januara.

Ministar je naveo da penzioneri koji imaju penzionerske kartice od sutra mogu da ostvaruju popuste na velikom broju mesta.

"Na današnji dan imamo preko 650 ustanova koji nude popuste. Na ovaj način pokazujemo ne samo brigu o penzionerima, već i poštovanje prema njima. Penzionerske kartice mogu da se podignu u filijalama PIO fonda. Oni koji su dobili poziv da ih podignu treba da odu tamo da ih podignu, a oni koji nisu dobili poziv dobiće kartice na adresu u narednim danima", rekao je Mali.

"Od sutra kreće primena penzionerskih kartica i vanredna indeksacija povećanja penzija od 5,5 osto. Takođe uskoro kreće još 20.000 dinara jednokratne pomoći za penzionere", podsetio je Mali.

Ministar je naglasio da Srbija ima bolji budžet.

"Mi danas imamo bolji rezultat za preko 100 milijardi dinara. Trebalo je da imamo deficit u budžetu od 125 milijardi, mi imamo deficit od 15 milijardi. Dakle imamo rezultat bolji 100 milijardi", rekao je Mali.

On je podsetio na povećanje budžeta za poljoprivredu, kao i za povećanje za lečenje za retke bolesti.

"Hoćemo da narodu podelimo taj uspeh. To traje od 2020. godine. Država je preuzela teret na sebe krize. A nekada ste imali Đilase i ostale koji su se bogatili, ali država je propadala. Tada smo gubili radna mesta, a danas imamo rekordnu zaposlenost", istakao je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DVE LEPE VESTI ZA NAŠE NAJSTARIJE SUGRAĐANE! Od sutra popusti sa Penzionerskim karticama a sledi i OSETNO povećanje penzija

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2023, 08:18

Brnabić je apelovala i na ostale ponzionere koji se još nisu prijavili za penzionerske kartice da to učine...Penzionerske kartice, za koje se do sada prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana, stupaju na snagu danas, kada će i penzije biti uvećane za 5,5 odsto...Predsednica Vlade Ana Brnabić...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.