DVE LEPE VESTI ZA NAŠE NAJSTARIJE SUGRAĐANE! Od sutra popusti sa Penzionerskim karticama a sledi i OSETNO povećanje penzija

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2023, 08:18

DVE LEPE VESTI ZA NAŠE NAJSTARIJE SUGRAĐANE! Od sutra popusti sa Penzionerskim karticama a sledi i OSETNO povećanje penzija

Brnabić je apelovala i na ostale ponzionere koji se još nisu prijavili za penzionerske kartice da to učine.

Penzionerske kartice, za koje se do sada prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana, stupaju na snagu danas, kada će i penzije biti uvećane za 5,5 odsto.

Predsednica Vlade Ana Brnabić naglasila je da će penzionerske kartice omogućiti sugrađanima da koriste pogodnosti u više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od 620 obejkata, ustanova, trgovinskih lanaca.

- Od sutra možete da posetitie više od 620 objekata, usanova, trgovinskih lanaca gde ćete moći da ostvarite značajne popuste i uz sve prikupite dodatne bodove za nove, dodatne pogodnosti - rekla je Branbić u subotu u Obrenovcu, gde je prisustvovala Digitalnoj ekspediciji.

Spisak popusta možete pročitati klikom ovde.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da današnji 1. oktobar Međunarodni dan starih, donosi dve lepe vesti za penzionere u Srbiji - penzije će biti veće za 5,5 odsto, a počinje i primena Penzionerskih kartica koje će najstarijima doneti brojne pogodnosti pri plaćanju roba i usluga.

Mali je, nakon potpisivanja sporazuma između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i Banke Poštanska štedionica, koja se uključila u ovu akciju, rekao da se do sada za karticu prijavilo 920.000 penzionera, a da se u projekat uključilo više od 650 firmi i institucija.

- Osim velikog broja maloprodajnih lanaca uključio se veliki broj zdravstvenih ustanova, NIS, Putevi Srbije sa umenjenjem putarina za najstarije - rekao je Mali u subotu.

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je istakao da se nastavlja sa širenjem tima Penzionerske kartice i dodao da je ona jedan od načina kojim država pokazuje da joj je briga o penzionerima prioritet.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica je rekao da preko tekućih računa kod ove banke penziju prima 664.000 penzionera i naveo da penzioneima koji imaju Penzionersku karticu i otvore tekući račun kod ove banke u prvih šest meseci neće biti naplaćivana naknada za vođenje računa. Navodeći koje će oni koji karticu imaju moći i da raspolažu penzijom do sedam dana pre zvaničnog dana uplate, a biće im niže i naknade za vođenje tekućih računa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.