Gašić:Dugovi vojnim penzinerioma mere se milijardama dinara

Izvor: Press, 14.Nov.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić:Dugovi vojnim penzinerioma mere se milijardama dinara

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je danas da se dugovi vojnim penzionerima, zbog obećanja bivšeg režima izrečenih u predizborne svrhe, mere ne milionima, nego milijardama dinara i da je to posao koji će sada cela država da rešava.
"Pred izbore 2008. godine tadašnji režim je obećao vojnim penzionerima povećanje penzija od 10 odsto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ali su posle poništili tu odluku", rekao je Gašić novinarima u Nikincima.

Gašić je rekao da je danas razgovarao sa vojnim penzionerom koji je ispred Vlade Srbije mahao pištoljem i pretio samoubistvom, dodavši da se radi o penzionisanom potpukovniku VS koji živi u teškim uslovima.

Napominjujući da to što je danas uradio vojni penzioner nije način rešavanja problema, on je dodao i da su njegovi zahtevi bili više ljudski, jer sa dvoje dece jako teško živi.


Gašić je dodao da razume tog penzionisanog pripadnika VS, da ga razume i premijer koji je upoznat sa celom pričom, najavivši da će organizovati sastanak sa vojnim penzionerima kako bi im se pomoglo.

"Razgovaraćemo s tim ljudima i tražićemo način kako da zajednički izađemo na kraj s tim problemom", rekao je ranije danas Tanjugu Gašić koji je u zgradi vlade razgovarao sa nezadovoljnim potpukovnikom.

Ministar odbrane je istakao da su vojni penzioneri prošli teška iskušenja i mnogo ratova, a da je potpukovnik koji je ispred vlade mahao pištoljem, danas naneo štetu sebi i svojoj porodici.

"On je relativno mlad penzionisan, dva puta je ranjavan u ratu", rekao je Gašić.

On je istakao zajednički mora da se radi i nađemo rešenje, jer kako je ocenio, "ovako samo čine štetu sebi, državi, a pre svega svojoj porodici".

Gašić je rekao i da je potpukovnik shvatio svoju grešku i da je poslat na lekarski pregled.

Ministar je podsetio da su vojni penzioneri, nakon što im penzije nisu povećane, tužili Srbiju i Ministarstvo odbrane, a sudovi donosili različite odluke - da nekima pripada povećanje, a nekima ne.

"Sudovi su imali neuravnotežen pristup svemu tome. U nekim gradovima su donosili ta rešenja, u nekima nisu, pozivali su se na pozitivnu sudsku praksu i to je bio jedan neozbiljan pristup prethodne vlasti", ocenio je Gašić.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dugovi vojnim penzionerima mere se milijardama dinara!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Nov.2014

Ministar Gašić je rekao da je danas razgovarao sa vojnim penzionerom koji je ispred Vlade Srbije mahao pištoljem i pretio samoubistvom, dodavši da se radi o penzionisanom potpukovniku VS koji živi u teškim uslovima..Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je danas da se dugovi vojnim penzionerima,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.