Sve penzije stižu za 60 dana

Izvor: B92, 24.Feb.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve penzije stižu za 60 dana

Bor -- Filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Boru već drugu godinu za redom proglašena je za najbolju u Srbiji po brzini rešavanja zahteva za penziju.

Svi podneti zahtevi rešavaju se u zakonskom roku od najviše 60 dana, kazala je direktorka filijale Fonda PIO u Boru Verica Čarapić.

Filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Boru ima više od 40.000 korisnika i pokriva četiri opštine - osim Bora i Negotin, Majdanpek i Kladovo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Do 2010. godine zaposleni su radili u lošim uslovima, a po brzini rešavanja zahteva korisnika bili su na dnu lestvice u Srbiji. Drugačijom organizacijom i poboljšanjem saradnje sa poslodavcima, za dve godine rezultati su dostigli maksimum, kažu u filijali Fonda.

U poslednje dve godine svi zahtevi rešeni su u zakonom predviđenom roku od 60 dana.

Ona je navela da je najznačajnije za brzo rešavanje slučajeva dobra saradnja sa privrednicima i blagovremena priprema dokumentacije.

"Naši šalteri su već četiri godine puni zahteva za potvrdu radnog staža u inostranstvu, jer opštine Negotin i Kladovo imaju veliki broj građana koji su radili ili još uvek rade van granica Srbije. To su i podaci koji su zaposlenom upisani u radnu knjižicu, a odnose se na bivše jugoslovenske republike", kazala je Čarapić.

Podnosioci ovih zahteva neće ići u penziju za godinu ili dve, ali mi te slučajeve rešavano odmah, dodala je ona. Iz iskustva se pokazalo da takav način rada znatno ubrzava kasnije donošenje rešenja za penziju, ističe Čarapić.

Čarapić je navela da se na isti način obrađuju i slučajevi kada zaposleni ima praznine u radnom stažu zbog toga što mu poslodavac nije uplatio doprinose ili nije podneo odgovarajuće obrasce po uplati.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fond PIO najažurniji u Boru

Izvor: B92, 24.Feb.2014

Beograd -- Filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Boru već drugu godinu za redom proglašena je za najbolju u Srbiji po brzini rešavanja zahteva za penziju...Svi podneti zahtevi rešavaju se u zakonskom roku od najviše 60 dana, kazala je direktorka filijale Fonda PIO u Boru Verica Čarapić...Filijala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.