Bonus za penzionere 2.000 dinara?

Izvor: B92, Tanjug, 26.Maj.2010, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bonus za penzionere 2.000 dinara?

Beograd -- Privode se kraju pregovori vlade i delegacije MMF-a, razgovara se o bonusima za penzionere i zaposlene u javnom sektoru.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić očekuje da će razgovori o reviziji kreditnog aranžmana biti uspešno okončani.

Prema pisanju "Novosti", pregovara se da li može da se priušti da zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima u oktobru i decembru budu isplaćeni bonusi.

Informacije o toku pregovora vrlo su šture, prema jučerašnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i današnjim vestima razgovara se o tome na koji način penzionerima i zaposlenima u javnom sektoru isplatiti bonuse.

Kako su izjavili neki učesnici razgovora, predlog srpskog pregovaračkog tima da reforomom penzije ne treba da padnu ispod 60 odsto prosečne zarade, po svoj prilici neće dobiti zeleno svetlo mmfa.

Jedan od problema je nizak stepen naplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje. Ni ministar ekonomije Mlađan Dinkić nije bio raspoložen da iznese više detalja o toku razgoovra.

Vlada i MMF najbliži su rešenju da se penzionerima isplati 2 000 dinara, a zaposlenima u javnoj upravi 5 000 dinara jednokrantne pomoći, pišu "Večerenje novosti".

Na tih 5 000 dinara neće moći da računaju svi zaposleni u javnom sektoru, odnosno biće utvrđen maksimalni dohodak do kog će oni koji zarade primaju iz budžeta moći da dobiju planirani bonus.

Prema dostupnim informacijama očekuje se još jedna poseta delegacije MMF-a krajem avgusta, kada će se razgovarati o rebalansu budžeta i budžetskom deficitu za narednu godinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bonusi za penzionere?

Izvor: RTS, 26.Maj.2010

Pregovori sa MMF-om privode se kraju. Usklađivanje penzija sa rastom plata u javnom sektoru jedino nerešeno pitanje, kažu u PUPS-u. Prema nezvaničnim informacijama, umesto povećanja plata i penzija, u oktobru i decembru predviđeni su bonusi od po pet hiljada dinara...Pregovori između Vlade Srbije...

Nastavak na RTS...

JANKOVIĆ: PENZIONI FOND MORA DA SE KAPITALIZUJE

Izvor: Kurir, 26.Maj.2010

BEOGRAD - Konsultant Evropskog ekonomskog instituta Ekonomske komisije u Briselu Dragomir Janković ocenio je da je bitno da se penzije makar usklađuju s rastom plata u javnom sektoru, ali da je pitanje koliko to Srbija može da podnese...BEOGRAD - Konsultant Evropskog ekonomskog instituta Ekonomske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.