U julu zaposlenima u javnom sektoru   isplata regresa

Izvor: Blic, 27.Maj.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U julu zaposlenima u javnom sektoru isplata regresa

Zaposlenima u javnom sektoru u julu biće isplaćen regres za godišnji odmor, a osim toga, dobiće i božićni bonus po 5.000 dinara, saznaje "Blic". Bonus bi u drugoj polovini mogli da očekuju i penzioneri, a za tu namenu biće izdvojeno četiri milijarde dinara. Članovi pregovaračkog tima MMF

Izvesno je da plate u javnom sektoru i penzije ostaju zamrznute do kraja ove godine. Računica pokazuje da bi oko milion >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i po penzionera moglo da očekuje oko dve hiljade dinara bonusa.

- Isplatu mogu da očekuju i poljoprivredni penzioneri, a za tu namenu biće odvojeno sedam milijardi dinara. Više novca biće namenjeno i siromašnima, a biće obezbeđeni i veći transferi za gradove i opštine čiji je razvoj ispod proseka - rekao je za "Blic" jedan od učesnika pregovora.

Za razliku od prethodnih revizija, ova je mnogo manje privukla pažnju javnosti. Od početka se znalo da su mali izgledi za odmrzavanje plata u javnom sektoru i penzija, iako je bilo takvih najava. Fokus ovih pregovora bio je na penzionoj reformi i kako obezbediti takozvanu fiskalnu odgovornost. Sledeća revizija, peta po redu, trebalo bi da bude krajem avgusta kada će se razgovarati o poreskoj reformi, rebalansu budžeta i budžetskom deficitu za narednu godinu.

Misija MMF-a je razgovore sa predstavnicima vlasti o četvrtoj reviziji stendbaj aranžmana počela 13. maja. Do sada je Srbija povukla 1,3 milijardi evra, a celokupni aranžman, koji je odobren pre godinu dana, iznosi 2,9 milijardi evra i trajaće do aprila 2011. godine. Novac tog kredita koristi se za jačanje deviznih rezervi.
Pogledaj vesti o: Isplata penzije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.