Bez povećanja plata i penzije do 2017?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez povećanja plata i penzije do 2017?

Kada pročitate između redova, vidite da Međunarodni monetarni fond neće podržati odmrzavanje plata i penzija pre 2017. godine, izjavio je za Danas neimenovani zvaničnik, koji učestvuje u razgovorima sa Fondom.

Vlada Srbije će imati težak posao da u narednim danima ubedi misiju Međunarodnog monetarnog fonda da pristane na povećanje plata u javnom sektoru i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << penzija, ako je suditi prema tehničkim razgovorima koje su predstavnici MMF imali sa raznim stranama uoči zvaničnih razgovora, piše Danas.

Dodatni otežavajući faktor mogao bi da bude i to što je prema poslednjim podacima, bruto domaći proizvod u prvom tromesečju pao, uprkos nešto boljoj naplati poreza od očekivane.

U prvom kvartalu smo imali desezonirani pad BDP, što ne govori u prilog tome da ćemo godinu završiti sa nultom stopom rasta, umesto sa minus 0,5 odsto, koliko je poslednja prognoza MMF, kaže sagovornik lista i dodaje da su sve to minimalne razlike koje ne daju osnova da se bilo šta menja u fiskalnoj politici.

Prema njegovim rečima, deficit ostaje ogroman i nema govora o tome da sa ovim rezultatima možemo da zaustavimo rast javnog duga.

Sagovornik Danas predviđa najteže reforme u sledeće dve godine, tako da razblažavanje tek preduzetih mera nema nikakvog smisla.

Ipak, on kaže da je moguće da će se Vlada igrati sa ekonomski beznačajnim stepenom podizanja plata i penzija, kako bi prikupila političke poene, kao i da će možda odlagati povećanje cene struje, ali ističe da za te postupke nema ekonomske baze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bez povećanja plata i penzije do 2017?

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2015

Kada pročitate između redova, vidite da Međunarodni monetarni fond neće podržati odmrzavanje plata i penzija pre 2017. godine, izjavio je neimenovani zvaničnik koji učestvuje u razgovorima sa Fondom...Vlada Srbije će imati težak posao da u narednim danima ubedi misiju Međunarodnog monetarnog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.