PayPal najavio otkaze za 2.000 radnika

Izvor: Capital.ba, 01.Feb.2023, 17:32

PayPal najavio otkaze za 2.000 radnika

SAN HOZE – Tehnološka kompanija PayPal Holdings saopštila je da će otpustiti 2.000 radnika jer se bori sa makroekonomskim usporavanjem koje opterećuje poslovanje kompanije u posljednjim kvartalima. FOTO: Pexels Smanjenje broja radnika, koje će uticati na oko sedam odsto zaposlenih, biće obavljeno u narednim nedjeljama, naveo je izvršni direktor Den Šulman (Dan Schulman) zaposlenima u dopisu, prenosi Bloomberg. „Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << smo napravili značajan napredak u našoj strukturi troškova i fokusirali naše resurse ključne strateške prioritete, imamo još posla“, rekao je Šulman. Akcije PaaPal-a pogođene su usporavanjem rasta obima plaćanja na njegovoj platformi nakon što je pandemija počela da se smiruje. Kao odgovor, kompanija je obećala da će smanjiti troškove, u koje je uključeno i smanjenje radnih mjesta i zatvaranje kancelarija širom zemlje. Ovim potezima, kompanija planira značajne uštede. Prošle godine one su iznosile 900 miliona dolara, dok u 2023. očekuju dodatnih 1,3 milijarde dolara. Šulman je u proteklom periodu isticao da je veoma važno da se poboljša operativnost kompanije i sposobnost da prihodi rastu brže od troškova. Akcije PayPal-a skočile su za 1,9 odsto na 81,14 dolara u 15.55 u Njujorku. Akcije su ove godine porasle za 14 odsto, nadmašivši rast od deve odsto S&P 500 indeksa informacionih tehnologija. PayPal je kao i mnoge druge kompanije primetio porast broja zaposlenih kada je virus primorao vlade širom sveta da izdaju naredbe za zaključavanje, podstičući potrošače da kupuju više putem interneta. Sada, nakon što je manje takvih porudžbina, a lanci snabdIJevanja ostaju pod pritiskom, potrošači su se masovno vratili u kupovinu u prodavnicama. Biznis.rs Чланак PayPal najavio otkaze za 2.000 radnika се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Kompanija Tesla izgubila 140 miliona dolara u bitkoinima

Izvor: Capital.ba, 01.Feb.2023

OSTIN – Kompanija Tesla izgubila je 140 miliona dolara investicija u bitkoinima 2022. godine, prenosi Bi-bi-si (BBC). Foto: Pexels Kompanija je američkom regulatoru potvrdila da je ukupno izgubila 204 miliona dolara na bitkoinu, iako je 64 miliona dolara vraćeno kroz trgovanje. Početkom 2021. godine...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.