NEVEROVATNO: Paypal ima problem sa hakerima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2020, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO: Paypal ima problem sa hakerima

Nemoguće...

Prethodnih nekoliko nedelja obeleženo je velikim PayPal problemima, a prvi je došao u obliku ranjivosti u okviru autentifikacije koja je napadačima omogućavala da preuzmu podatke žrtava, a nakon toga i njihove naloge. Novi izveštaj sada ukazuje na to da je čitav proces autentifikacije problematičan, budući da napadači nalozima mogu da pristupe samo uz pomoć osnovnih podataka, koji na dark web-u mogu da se kupe za svega 1,5 dolara.

Šest >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rozbiljnih ranjivosti

Ranjivost je otkrio CyberNews istraživački tim, a upozorava se da PayPal izveštaje nije shvatio ozbiljno nakon što ih je o problemima informisao tim HackerOne. Problem je u tome što se radi o čak šest ranjivosti, koje uključuju i ozbiljne propuste zahvaljujući kojima napadači mogu da zaobiđu dvofaktorsku autentifikaciju.

Ako se ima u vidu da je na dark web tržištu dostupan veliki broj podataka o PayPal korisnicima, kao osnovna mera zaštite preporučuje se promena lozinki, kao i to da se PayPal lozinka razlikuje od onih koje se koriste na drugim platformama. Korisnici bi nakon toga trebalo da budu bezbedni, budući da bez pravih podataka napadači nisu u stanju da zaobiđu dvofaktorsku autentifikaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.