Parovi osmine finala Lige šampiona

Izvor: Politika, 16.Dec.2011, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parovi osmine finala Lige šampiona

BEOGRAD – Parovi osmine finala fudbalske Lige šampiona izvučeni danas žrebom u Nionu:

Olimpik Lion - APOEL Napoli - Čelsi Milan - Arsenal Bazel - Bajern Minhen Bajer Leverkuzen - Barselona CSKA Moskva - Real Madrid Zenit - Benfika Olimpik Marselj - Inter

Prve utakmice osmine finala igraće se 14. i 15, odnosno 21. i 22. februara, a revanš >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mečevi 6. i 7, odnosno 13. i 14. marta.

Ranijeri: Želim da se osvetim Dešanu

Trener Intera iz Milana Klaudio Ranijeri rekao je danas posle žreba za osminu finala Lige šampiona da želi da se osveti treneru Olimpika iz Marselja Didije Dešanu.

„Biće velika utakmica između Intera i Marselja, a posebno će biti zanimljiv sukob Dešana i mene. Želim da mu se osvetim za poraz 2004. godine kada me je u polufinalu izbacio sa Monakom dok sam ja trenirao Čelsi”, rekao je Ranijeri.

Italijan je istakao da je najbitnije da njegovi igrači u duel sa Olimpikom uđu „fizički i mentalno spremni”.

„Posle osmine finala ću reći da li sam srećan zbog žreba. Najvažnije je da u duel uđemo fizički i mentalno spremni, jer u punoj snazi možemo svakoga da pobedimo”, kazao je Ranijeri.

Prvi meč osmine finala igraće se u Francuskoj, a revanš na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu.

Feler: Moramo da se nadamo da će Barsa imati loš dan

BERLIN – Sportski direktor Bajer Leverkuzena Rudi Feler kazao je svi u tom nemačkom klubu moraju da se nadaju da će njihov protivnik u osmini finala Lige šampiona „imati loš dan”.

„Barselona je najbolji tim na svetu i prirodno je da, kao branilac titule, eliminiše autsajdera. Daćemo sve od sebe, nećemo se kriti. Igraćemo ofanzivno, nećemo praviti bunker. Svi moramo da se nadamo da će Barsa imati loš dan. Nemamo šta da izgubimo, pritisak je minimalan”, kazao je Feler.

Direktor Barselone Amador Bernabeo kazao je da je jedino bitno njegovoj ekipi što neće igrati u Rusiji.

„Za nas najvažnije je da ne igramo u Rusiji, zbog razlike u temperaturi, a posebno distance između Španije i Rusije”, kazao je Bernabeu.

Rumenige: Finale u Minhenu nam je dodatni motiv

BERLIN – Sportski direktor Bajerna iz Minhena rekao je posle žreba za osminu finala Lige šampiona da je njegova ekipa dodatno motivisana jer se finale igra u njihovom gradu.

U osmini finala protivnik Bajernu biće švajcarski Bazel.

„Moramo da se fokusiramo na oba meča. Naš tim će biti dodatno motivisan jer se finale igra u Minhenu. Moramo da dokažemo da smo bolja ekipa od Bazela, a prirodno je što ćemo mi biti favoriti. Ako igrači daju sve od sebe imamo odlične šanse da se plasiramo u četvrtfinale”, kazao je Rumenige.

Prva utakmica između Bazela i Bajerna igra se u Švajcarskoj, a revanš u Nemačkoj.

Beta-AFP

objavljeno: 16.12.2011.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.