Da li vam treba finansijski vodič? Zbog ove tri stvari se parovi najviše svađaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li vam treba finansijski vodič? Zbog ove tri stvari se parovi najviše svađaju

Nikad dosta.

Jedan od najčešćih razloga za svađu je novac, pogotovo u dugim vezama kada dvoje ljudi započnu zajednički život.

MANITE SE SLAMARICE: Ovo su PRAVI načini da uložite višak novca i da vam se vrati MNOGO VIŠE

Postoji mnogo finansijskih izazova koji vaš odnos mogu da dovedu u krizu, ovo su tri najčešća.

Krijete novac za svoje lične potrebe, a kada vas partner pita za novu haljinu, odgovarate da je imate odavno i da je on >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to verovatno zaboravio. Ili možda vaš dečko voli da impresionira društvo pa uvek  plaća piće i večere.

FOTOGRAFI OTKRIVAJU SUROVU ISTINU: Ovo su znaci da tvoja veza neće dugo trajati

Korak broj jedan u rešavanju ovog problema je priznavanje da problem postoji. Tek tada ćete moći da poradite na promeni finansijskih navika i otkrivanju razloga zbog kojih neko od vas dvoje nije u stanju da kontroliše potrošnju.

Uvek ste pomalo pod stresom kad se približava godišnji odmor ili nečiji rođendan, čak i kad ste sa ekipom na kafi i dođe račun. Vaš dečko se ponaša kao da ima "zmiju u džepu" i retko kad posegne za novčanikom. Zbog toga vam je često neprijatno, pa vi plaćate.

Prekinite s tim običajem i recite mu kako se osećate. Ali ako nema drugih opravdanih razloga za njegovo ponašanje sem škrtosti, onda to nije dovoljno dobar izgovor.

Velika razlika u platama može biti ozbiljan problem. Vaš dečko razađuje mnogo više od vas pa je na sebe preuzeo plaćanje zajedničkih putovanja i godišnjih odmora, ali zato misli da ima pravo da sam odlučuje o destinaciji? Ili vi zarađujete više pa mu to prebacujete u svađi. Ako nekog volite, ne želite da se ta osoba oseća loše. Najvažnije je da se niko u vezi ne oseća potcenjeno ili iskorišćeno.

Parovi koji NE ŽELE decu hoće da se rešite ovih 9 zabluda o njima!

 U svakom slučaju najgora opcija je guranje problema pod tepih. Razgovor na tu temu je jedino što može da dovede do rešenja problema, imajte to na umu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.