Ted Kruz za zabranu javnih toaleta homoseksualcima

Izvor: B92, 14.Apr.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ted Kruz za zabranu javnih toaleta homoseksualcima

Njujork -- Ted Kruz podržao je nameru poslanika u Severnoj Karolini da usvoje zakon o zabrani ulaska homoseksualaca i transrodnih osoba u javne toalete.

Kruz je rekao da američke države mogu da usvajaju takve zakone jer "muškarci ne bi smeli da dele toalete sa devojčicama" i dodao da je to "sasvim razumna odluka".

Senator nije želeo da komentariše naredbu guvernera Severne Karoline o "zaštiti privatnosti i jednakosti" radnika u državnoj službi i o "prikrivanju seksualne orijentacije i polnog identiteta.

Vlasti u Severnoj Karolini našle su se na meti kritičara zbog usvajanja zakona koji, kako se navodi, diskriminiše homoseksualce.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa,   Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.