Roditelji širom Srbije bojkotuju Diznijev crtani film, u Novom Pazaru već zabranjen (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 30.Nov.2022, 19:54

Roditelji širom Srbije bojkotuju Diznijev crtani film, u Novom Pazaru već zabranjen (VIDEO)

Diznijev crtani film „Čudesni svet“, u kom je glavni junak gej, stigao je u naše bioskope i podelio srpsku publiku. Dok istražuje fantastično okruženje puno misterioznih stvorenja, ovaj akciono-avanturistički film po prvi put uključuje i prvu gej tinejdžersku romansu.
Film se vrti oko porodice Klejd, opisane kao „legendarna porodica istraživača“. Njihov sin Itan je otvoreno homoseksualac i privlači >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ga njegova simpatija, Diazo.
Nada Nikolić Krečković, modna direktorka jednog srpskog brenda, oštro je osudila prikazivanje filma i upozorila roditelje da im je Dizni priredio „jedno veliko iznenađenje“.
Ona je ubrzo obrisala ovaj video sa Tiktoka, ali uprkos tome on se brzo raširio društvenim mrežama.
Imam pitanje šta ti je TOO MUCH? Da vaspitaš svoju decu? Da objasniš da svako ima pravo da voli i bude voljen?
ČUDNE POJAVE? Mislite da će neko postati peder jer gleda crtani? Očekujete da vam društvo vaspita decu? Žali bože što se razmnožavate A PEDERE DA OSTAVITE NA MIRU pic.twitter.com/3DcKmfAR1A
— Deda Pera (@dedaperalicno) November 27, 2022

„Okej joj je da zamisli da lik voli nekoga ko ima peraja umesto nogu, al joj nije ok da zamisli da neko voli nekog istog pola, oh wow“.
„Ovi ljudi su istinski uplašeni samo iz neverovatnog neznanja! Toliko bi ih, zbog primitivizma, bila sramota, nijh, ne dece, da im ta deca budu gejevi, to je neverovatno“, napisao je drugi korisnik a mnogi su ga podržali:
– Ako je pola bioskopske sale mahom mladih roditelja napustilo projekciju Disney crtaća usred Beograda – to znači da su trovači iz 90tih (bokani, djurkovici, cela happy ekipa) plus new wave (obradovici, savici, balkaninfoi..) odradili dobar posao. Predlazem da ih intervjuišu sutra, napisao je Milan Nikolić dok je jedan tata saopštio da se njegovom detetu taj crtani baš dopao:
–  Sin bio sa drugarima da gleda pre neki dan, doneli i postere tog crtaća, znači da im se dopao. Bilo ih je najmanje 15-oro iz razreda. Nije problem u deci, deci ljubav ne smeta. Problem je u odraslima, punim gneva i mržnje.
Da se digla velika prašina oko ovog crtaća, pokazuje činjenica da su ga povukli sa repertoara Kulturnog centra u Novom Pazaru, nakon što su se roditelji pobunili.
Distributer iz Novog Pazara se izvinio Mediji su ranije preneli da su roditelji koji su vodili decu na projekciju tog Diznijevog crtanog filma negodovali jer se u njemu propagira homoseksualnost.
Ocenili su da „nije prihvatljivo“ da se takav sadržaj nudi deci koja „nemaju razvijenu svest o poruci koju film pokušava da šalje“.
Oni su se zbog toga obratili rukovodstvu Kulturnog centra, koje je odlučilo da „Čudesni svet“ ukloni sa repertoara.
Iz te ustanove su naveli da nisu imali uvid u sinopsis filma, te da su se obratili distributeru da im ubuduće šalje detaljnije opise radnje filma.
Dodali su i da je distributer uputio izvinjenje gledaocima.
Dok jedni podržavaju prikazivanje crtaća i smatraju da je ovo trebalo odavno uvesti, drugi misle da je reč o propagandi i da su ovo samo jeftini marketinški potezi.

Izvor: nova.rs
U crtanoj seriji „Pepa Prase“ prvi put predstavljen istopolni par

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.